Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsen rotorer på en 1993 Lumina

Processen för att ta bort rotorerna från bakhjulen är i huvudsak densamma som för framhjulen på Chevy Lumina. De skivbromsar på bilen är mycket lättare att hantera än trumbromsar. Detta beror främst på att det inte finns några fjädrar att hantera. Du skulle inte brukar ändra broms rotorer utan att ändra bromsbelägg samt. Men du kan fortfarande behöva byta rotorer för en eller annan anledning. Det tar inte så lång, men när du behöver byta ut en, bör du byta rotorerna på båda hjulen på denna axel samtidigt. Saker du behöver
Automobile jack
rörtång
stoppklossar
Jack stå
Buntband
Tänger
Hylsnyckelsats
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och placera stoppklossar framför framhjulen. Placera en pallbock under bilen och lyfta upp det till ramen nära fästpunkten.
2

bort hjulet med rörtång och ställ den åt sidan. Ta bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att lossa bromsok bultar. Säkra bromsok till våren eller stötdämparen med en tråd slips. Du ska aldrig låta oket hänga eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Dra den gamla rotorn off på hjulet genom att dra den rakt ut. Om det inte lossnar lätt, använd gummiklubba för att slå den tills den lossnar.
4

Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Placera bromsoket på hjulaggregatet över rotorn och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång.
5

bort stödbenet från under bilen och sänka bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58480.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.