Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installation av skor Emergency Brake på en 1999 Chevy Silverado

De nödbromsar skor på 1999 Chevrolet Silverado är monterade på toppen av de bakre bromsbackarna. Nödbromsen skor är säkrade inuti bromsmanöverdonet som sitter på toppen av navanordningen. När nödbromsen kabeln är inkopplad, bromsbackarna komprimera till sidorna av bromsrotorn att förhindra att bakhjulen roterar. Den nödbroms sko kabel och handbromsen skon ställskruv måste avlägsnas innan bromsbackarna kan tas bort och bytas ut. Saker du behöver
Stoppklossar
Däck Tool Review Jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket set
bungee rep
Gummiklubba
skruvmejsel
Nya skor nödbromsansättningar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera 1999 Chevrolet Silverado lastbil på en plan yta. Stäng av motorn, men inte satt i nödbromsen. Placera stoppklossar framför framhjulen och bakom framhjulen.
2

Lossa bakre förarsidan och passagerarsidan bak muttrarna från bakhjulen med ett däck verktyg.

Billiga 3

Jack upp den bakre delen av Silverado och placera pallbockar i både bak utsetts stöttningspunkter. Sakta sänka domkraften tills hela tyngden av trucken sitter på pallbockar. Låt domkraften på plats.
4

Finish bort muttrarna från båda bakhjulen med rörtång. Dra båda bakhjulen bort och placera dem nära varje arbetsområde tillsammans med muttrarna. Flytta tillbaka till förarsidan bak för att påbörja den akuta ersättare bromsvajer.
5

Lossa och ta bort de två bromsok montering bultar från baksidan av bromsok med en spärr och en socket. Dra åt bultarna ur bromsok och placera dem nära arbetsområdet. Skjut den platta spetsen på en skruvmejsel genom öppningen på framsidan av bromsoket så att spetsen på skruvmejseln är mellan den bakre bromsbelägg och bromsok. Bänd mot bromsen skon med skruvmejseln tills tjockleken är löst.
6

Ta bort skruvmejseln och lägga den i närheten av arbetsområdet. Dra bromsok rakt upp från bromsrotorn med händerna. Häng bromsrotorn med bromsbeläggen till ett av upphängnings-komponenter med en bungee rep. Lossa och ta bort skruvarna från bromsok monteringsfäste att bromsoket var fäst. Dra åt bultarna ur hållaren och lägg dem i närheten av arbetsområdet. Dra bromsok fäste bort av navet och placera den i närheten av arbetsområdet också.
7

Skjut bromsskivan rakt ut på hjulnavet och handbromsen skon trumman. Placera rotorn på marken i närheten av arbetsområdet. Skjut bromstrumman av av toppen av skorna nödbromsning. Använd en gummiklubba om det behövs för att knacka trumman bort av bromsbackarna. När trumman är avstängd, kan nödbromsen skorna nås.
8

Lokalisera parkering montering bromsvajer överst på hjulnavet. Också leta ställskruven och monteringsklämman på botten av parkeringsbromsen församling. Helt ta bort ställskruven från aggregatet med en skruvmejsel. Bänd klippet bort av aggregatet med skruvmejseln. Placera skruven och klämman nära arbetsområdet. Dra parkeringsbromsen rakt upp ur aggregatet, vilket bromsen sko ställdon, och runt axeln flänsen. Placera de gamla skorna parkeringsbroms på marken borta från arbetsområdet.
9

Placera de nya bromsbackar runt axeln flänsen och in bromsen manövreringsenheten. Återanslut ställskruven och monteringsklämman med skruvmejseln. Se till att båda skorna nödbromsansättningar är korrekt installerade inuti bromsmanöverdonet som de gamla bromsbackarna var. Leta bromsen bolt skon justering på toppen av bromsbackanordningen. Vrid justerbulten medurs för att separera bromsbackarna nog för trumman att passa över skorna.
10

Skjut trumman över bromsbackarna och justera bromsbackarna från justeraren tills bromsbackarna har lite mothåll mot ytan på bromstrumman. När bromsbackarna börjar dra mot trumman, tillbaka bromsbackarna av omkring en åttondels tum bort från ytan på bromstrumman. När trumman är över bromsbackarna, kan justeraren nås från baksidan av bromsbackarna. Direkt på navet och framför trumman
11

Skjut bromsskivan. Ominstallera bromsok monteringsfäste runt bromsrotorn med fästet bultarna. Dra åt fästet bultarna ned tätt med Ratchet och uttag. Dra fästet bultarna ner till 100 foot-pounds med en momentnyckel och en socket. Un-häng bromsoket från suspensionen och avlägsna bungee rep. Skjut bromsoket över rotorn och på konsolen. Skruva fast de två bakre bromsok bultar på baksidan av bromsok, och dra ner dem tätt med Ratchet och uttag. Dra båda bromsok montering bultar ner till 50 foot-pounds med momentnyckel och en socket.
12

Skjut hjulet på navet och skruva muttrarna på tätt. Flytta de bakre passagerarsidan bromsar och upprepa samma procedur som beskrivs ovan för att byta skorna nödbromsning. Skjut hjulet passagerarsidan på och skruva muttrarna på tätt.
13

Jack baksidan av Silverado upp och ta bort domkraften. Sänk trucken till marken och ta bort jack. Avsluta skärpning alla muttrarna på de bakre hjulen med däck verktyg.
14

Kontrollera funktionen av nödbromsen genom att sätta i nödbromsen och motorn dras runt. Placera ena foten på bromspedalen och lägg växelspaken i enheten. Släpp långsamt bromspedalen, och handbromsen skor bör hindra trucken från att röra sig. Stäng av motorn. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59319.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.