Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man sätter tillbaka broms rotorer på en 2001 Pontiac Grand Am GT

Pontiac introducerade den tredje generationen Grand Am 1999 och avslutade det 2005 efter debuten av G6. Marknadsförs som ett ekonomiskt alternativ till den sportiga Grand Prix, tjänade Grand Am GT Pontiac thriftier köpare samtidigt ge dem med en pseudo sportbil utseende. I 2001 års Grand Am GT hade fyra hjul skivbromsar, ett måste för alla berörda föraren med prestanda. The Grand Am GT rygg broms rotorer bör vara omkring dubbelt så länge som de fronter, eftersom de främre bromsarna levererar majoriteten av bromsverkan. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
rörtång
Jack
2 pallbockar
Drop pan
Brake cleaner bespruta
Hylsnyckel
13 mm socket
Vitt litiumfett
bromsok kolv Tool Review Torque Wrench
Visa fler instruktioner
1

Jam två stoppklossar mot slitbanan på höger framhjul, en chock på framsidan och en på baksidan av däcket. Lossa varje Grand Am bakre hjulmuttrarna med rörtång så att du kan ta bort dem för hand senare.
2

Lyft Grand Am bakre änden med domkraften. Placera en pallbock under bakre ramen på båda sidor. Sänk Grand Am på pallbockar med domkraft.
3

bort de bakre muttrarna och hjul för att exponera de bakre bromsarna. Placera en droppe pan under vänster bakbroms församling. Tvätta bort bromsdamm och väg smuts från bromsen med broms renare spray.
4

Unbolt vänster bakre bromsok med hylsnyckel och en 13 mm hylsa. Lyft bromsok utanför bromsrotorn. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket och ställa bromsok i bakvagnen så det inte hänger från bromsledningen.
5

Rengör insidan av bromsok med broms renare för att ta bort gammalt fett, bromsdamm och vägsmuts. Applicera ett tunt lager av vitt litiumfett till bromsok bilderna.
6

Komprimera bromsok kolvarna med bromsok kolv verktyget. Sätt i de nya bromsbeläggen och se till att rikta in tapparna på utombordaren pad med sina motsvarande hål i bromsoket.
7

Unbolt bromsok fästet med hylsnyckel och uttag. Ta bort bromsok fästet.
8

Slip vänster bakre rotorn från navet och ställ den åt sidan. Skjut ny rotor tillbaka bromsen på navet.
9

Bolt bromsok fästet igen med hylsnyckel och uttag. Sänk bromsoket över rotorn och i bromsoket fästet. Skruva fast bromsok till bromsok fästet med hylsnyckel och uttag och sedan dra åt till 40 foot-pounds med momentnyckel.
10

tillbaka hjulet och lug nötter. Lyft Grand Am utanför pallbockar med domkraft. Avlägsna domkraften för hand innan den sänker Grand Am till marken.
11

Dra de bakre muttrarna med 85 foot-pounds med en momentnyckel. Ta bort stoppklossar innan du kör Grand Am.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59188.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.