Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2005 Chevy Silverado 1500

Byta bromsbelägg på 2005 Chevy Silverado är ett bra sätt att lära dig hur din lastbil bromssystem fungerar. Vid byte av bromsbeläggen, skall du inspektera alltid ytan och skick rotorerna samt. Om du har haft några andra biverkningar i bromssystemet annat än ytan på dynan materialet började bli låg, kan du vara OK bara byta ut dynorna. De 2005 Silverado funktioner främre bromsbelägg och kan komma med bakre bromsbelägg eller bakre bromsbackar (trumbromsar). Saker du behöver
Bromsvätska Baster
Däck kil
Däck nöt järn
Lämplig vikt-rated jack
Jack står (2, lämplig vikt rating) katalog 6-tums C- klämma
Hand skiftnyckel uppsättning
Längd hållbart garn eller tråd
Bromskloss ersättare set med nya klipp och smörjmedel
Momentnyckel och Hylsnyckelsats
specifikationer vridmoment för Silverado modellserie

Visa fler instruktioner
1

bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med bromsvätska baster och kassera vätskan lämpligt. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern.
2

Aktivera parkeringsbromsen (om du byter bak bromsbelägg) och placera ett däck kil under ett av de bakre däcken (eller framför en av framdäcken om du ersätter bakre bromsbelägg).
3

Ta bort centrerar lock från hjulen på axeln du byter dynorna på och sedan knäcka muttrarna löst med däcket muttern järn. Lossa inte dem mer än ett kvarts varv.
4

Lyft Silverado med domkraft och stödja trucken på pallbockar för att höja axeln. Ta bort muttrarna och däck.
5

Använd en 6-tums C-klämma för att komprimera bromsok kolv. Placera den övre av klämman på baksidan hölje av bromsok och sedan placera den drivande bas av klämman på undersidan av den yttre dynan. Dra åt klämmorna tills kolvarna är helt insatt i hålen.
6

Ta bort de övre och undre bromsok styrbultar av tjocklek med en hand skiftnyckel. Ställ dem åt sidan.
7

bort bromsok från rotorn och dra den till uppskov med en längd av slitstarkt garn eller tråd. Detta förhindrar att bromsen slangen från att skadas.
8

Ta bort de gamla kuddar från bromsok fästet och sedan ta bort skallra klipp (både övre och nedre) från fästet.
9

Installera de nya klippen på fästet och sedan tillämpa en beläggning av smörjmedel (som i dynan utbytessats) längs pad flikarna kontaktpunkter på klippen. Var noga med att inte få smörjmedlet på rotorerna. Om du gör, torka av den ordentligt.
10

Montera de nya dynorna. Den yttre plattan har två slitagevarnare och inombordsmotorer pad har ett slitage indikator.
11

Byt bromsok över kuddar och rotor och justera bromsok till knogen. Sätt guiden skruvarna och dra åt dem enligt den specifika serien Silverado har du med rätt moment specifikationer (tunga, 4-hjulsdrift och 2-hjulsdrift använder olika vridmoment specifikationer). Använd momentnyckel och lämplig hylsa.
12

Byt däck och muttrar när båda sidor har slutförts. Dra åt muttrarna ordentligt och sedan sänka Silverado till marken genom att vända på lyftet.
13

Dra åt muttrarna i ett star-mönster med momentnyckel och uttag med rätt moment specifikationerna för din modell Silverado.
14

Pump bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Kontrollera igen huvudcylindern och lägga ny bromsvätska endast till hela märket.
15

provköra lastbilen efter att ta bort däcket kil och släppa parkeringsbromsen (om tillämpligt).
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57839.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.