Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bakbroms rotorer på en 2002 Chevrolet Trailblazer

Installera bakre broms rotorer på din Trailblazer är ett enkelt gör-det-själv reparera. De broms rotorer ska servas regelbundet om du använder bilen för att bogsera, eller göra en hel del resor under året. Skador på bakre broms rotorer sker ofta på grund av slitna främre bromsbelägg, vilket tvingar de bakre raster och rotorer arbeta hårdare för att stoppa lastbilen. Ändra de bakre rotorerna själv kan göras säkert på uppfarten. Reparationen från början till slut kommer att ta upp till två timmar att slutföra. Saker du behöver
platt skruvmejsel
rörtång
Bil jack
Jack står
Hylsnyckelsats
5-liters hink
gummiklubba
Rotorer

Visa fler instruktioner
Ta bort den bakre bromsrotorn
1

Pop centrum locket av däckets fälg med platt skruvmejsel. Ställ den åt sidan i arbetsområdet ur vägen. Ta din lug skiftnyckel och knäcka var och en av däckets muttrarna. Ta inte bort dem - lossa dem bara något
2

sakta höja trucken med domkraft.. Hjulet ska vara minst 8 inches från marken. Skjut stödbenet i position något till vänster om domkraft. Höj jack stället så att det befinner sig på samma höjd som domkraften och skjut låspinnen tillbaka in för att säkra den. Ta inte bilen jack - lämna den på plats för extra stöd
3

Avlägsna muttrarna från däckets fälg en i taget.. När du kommer till den sista tappmuttem, håller däcket på plats så att den inte belastar navbultarna. Sakta bort däcket, samtidigt kontrollerar att din bil domkraft och pallbock är robust.
4

Ta bort de två inre bultarna på bromsoket konsolen med din hylsnyckel. Ta inte bort bromsok bultar. Ställ in skruvarna åt sidan på en ren yta. Placera 5-liters hink rätt nära dig. Använd båda händerna, skjut försiktigt bromsok enheten för rotorn och sätter ner på hinken.
5

Skjut rotorn off navet långsamt. Om rotorn sitter fast, använd gummiklubba för att ge det ett par kranar på baksidan. Använd båda händerna för att vrida rotorn framåt och bakåt fungerar också.
Installera om Rotor
6

Jämför den nya rotorn med den gamla rotorn att försäkra att de är samma. Kontrollera också att se till att bultmönster är samma på båda rotorerna. Kontrollera den nya bromsrotorn för eventuella skador som du kan lätt se ut som repor eller sprickor samt.
7

Skjut den nya rotorn tillbaka på navet, exakt hur du bort den gamla bromsrotorn.

8

Lyft försiktigt bromsoket enheten och skjut tillbaka den på bromsskivan. Börja varje av de två bultarna för hand för att försäkra bromsok enheten inte felinrikta. Dra åt varje skruv ett kvarts varv förbi handkraft.
9

Skjut däcket och fälgen tillbaka på navet försiktigt. Avkastningen var av däckets muttrarna för hand. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster med rörtång. När de är alla för hand, ge dem alla en mer halvt varv.
10

bort stödbenet och sänka trucken så att däcket bara knappt vidrör marken. Dra åt varje tappmuttem igen, ett halvt varv. Säker sänka lastbilen, ta bort domkraften och placera mitt locket igen. Starta bilen och pumpa bromsarna några gånger för att Firm upp dem. När du känner att bromspedalen stelnar sluta pumpa bromsarna omedelbart. Denna metod kan användas för båda bakre broms rotorer på din Trailblazer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57844.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.