Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre trumbromsar på en 2001 Ford Taurus

Trum broms arbete genom att skjuta ett par kuddar eller "skor" utåt, mot insidan av en trumma fäst vid hjulnavet. Detta skapar friktion för att bromsa hjulet. De trumbromsar på din 2001 Ford Taurus är mer komplicerade än de främre skivbromsar, men också slits ut långsammare. Du bör inspektera de bakre bromsarna i dina Taurus var 30.000 miles och byt skorna om det behövs. Replacement dynor kan köpas på de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Lug wrenchJackJack standFlat-head screwdriverSocket wrenchSocket set, metricNeedle-näsa pliersBrake system renare
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre muttrarna och lyft fordonet med en domkraft. Sänk det säkert på en pallbock och ta bort hjulet och trumbromsar. Hissen punkten ligger på den del av ramen järnväg som svänger utåt framför bakhjulet. Din Taurus bruksanvisning har ett diagram.
2

Bänd locket från mitten av navet med en platt skruvmejsel. Ta bort muttern undertill och skjut navaggregatet av spindeln.
3

Twist de två stift som bibehåller den nedhållande fjädrarna 90 grader för att lossa fjädrarna. Ta bort fjädrarna och stift. Det finns ett håll fjäder i mitten av varje sko.
4

Bänd skorna isär upptill och dra dem utåt, kopplar dem från cylindern. Parkeringsbromsen spak fäster till toppen av den bakre sko med en tapp och C-klämma. Bänd klippet ut och ta bort hävarmen. Dra skorna, justeringen och fjädrar ut som en enda enhet.
5

Twist stjärnan kanter muttern i centrum av den nedåt tills justeraren är så kort som möjligt. Ta bort de två fjädrarna, notera hur de fäster. Skjut skorna ur justeraren, lämnar den på plats på golvet. Det är viktigt att inte fästa någon ände på den upp och ner. En hävarm är fäst vid den främre skon. Luta och ta bort den.
6

Montera spaken på framsidan skon och skjut båda skorna i justeraren. Fäst den undre fjädern, sedan använda nål-tång för att fästa den övre fjädern. Placera aggregatet i bromshöljet och sätt tillbaka spaken. Seat toppar av skor på bromscylindern och installera det fasthållande klämmor, se till att deras stift sitter i spåren. Vrid justeraren stjärnan tills skorna är nästan där trumman kommer att sitta.
7

Montera hub och navmuttern, momentdragning till 188-254 Nm. Skjut locket på plats. Spraya ner hela bromsaggregatet med broms renare, följa instruktionerna på burken. Montera bromstrumman och hjulet. Dra åt muttrarna och sänka bilen. Dra åt muttrarna helt. Upprepa på andra sidan.
8

Gör flera lågvarviga stopp i framåt och bakåt för att bromsarna att automatiskt anpassa sig. När bromsarna känns som vanligt, är det säkert att köra på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58102.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.