Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsen skor på en 1992 Honda Accord

När bromspedalen trycks bromsbackarna gäller utåtriktat tryck mot bromsen trummor i de bakre hjulen på en 1992 Honda Accord, bromsa fordonet till ett stopp. Utföra uppgiften att ta bort och byta bromsbackar på 1992 Honda Accord kommer att kräva inspektion bromstrumman för onormalt slitage. Bromstrummor har kommit ner i pris och är ganska billigt, så det är vanligt att helt enkelt byta bromstrumman när du byter bromsbackarna. Saker du behöver
Däck järn
Floor Jack
pallbockar
Gummiklubba
Bromsrengöringsmedel
Bakstycke våren kompressor Tool Review Tänger
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning av den gamla bromsbackar
1

Placera fordonets transmission i "Park" och blockera framdäcken. Bryta sig loss de bakre hjulmuttrarna med däck järn. Lyft bilen i luften med domkraft. Placera pallbockar under bakre rambalkar och sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta bort muttrarna med däck järn och dra däcket bort från fordonet
2

Dra trumman ifrån bromsen,. Om det inte kommer att vika, slå den med gummiklubba för att bryta sig loss någon korrosion, och försök igen.
3

Spray bromsrengöringsmedel över hela bromsanordning för att avlägsna eventuell uppbyggnad av slitna friktionsmaterial.
4

bort bromsen sko-kvarhållande stift genom att placera fästplattan verktyget våren kompressor över innehav våren och stoppbygeln och vrida den. Avlasta trycket på fjädern och dra stiftet från baksidan av fästplattan. Utför detta på motsatt skon för att släppa enheten bromsvajer från fästplattan. Ta bort den nedre fjädern skon avkastning med tången.
5

Dra montering bromsvajer från fästplattan. Ta bort kabeln parkeringsbromsen från spaken, med hjälp av tång.
6

bort bromsen skoöverdelen returfjäder med tång. Gör en mental anteckning om hur justerande mekanism är kopplad mellan de två skorna, rita detta på papper, eller ta en bild, om det behövs. Avlägsna självjusterande våren och justeranordning från mellan de två bromsbackarna. Ta bort klämman från spaken. Ta spaken och stiftet från gamla bromsback. Addera installerar den nya bromsbackar
7

Placera spaken stiftet genom ny bromsback, skjut spaken över tappen och trycka den kvarhållande klämman på plats för att säkra hävarmen på bromsskon. Om justeraren inte vridas fritt, skruva loss den hela vägen. Rengör gängorna med en stålborste och smörj dem med allmän fordonsindustrin fett.
8

Vrid justerbulten tills det är helt tätt och så kort som det blir. Placera justering mellan de nya bromsbackarna. Sträck skaderegleraren våren från justerdonsarmen till bromsen skon, och fäst den i rätt bromsback, med hjälp av tång. Fäst den övre returfjäder till bromsbackar. Applicera fordonsindustrin fett på kuddar på fästplattan, och ställ in enheten bromsvajer tillbaka på plats.
9

Montera aggregatet bromsvajer till fästplattan genom att trycka monteringstapparna genom baksidan av uppbackning plats och genom monteringshålet i bromsbackarna. Ställ in fjädern på plats och placera hållaren över stiftet. Komprimera montera fjädern och vrid ett halvt varv, med hjälp av fästplattan verktyget våren kompressor.
10

Fäst kabeln parkeringsbromsen till parkeringsbromsen spak. Haka nedre returfjäder till en sko, sträcka ut den och ansluta den till det motsatta skon, med hjälp av tång.
11

Kontrollera spelet mellan de nya bromsbackarna och trumman. Vrid justera spaken tills bromstrumman kommer knappt passar över aggregatet bromsvajer, och snurra fritt. Skjut trumman på plats.
12

Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna för hand. Lyft bilen av domkraften står med ordet jack. Avlägsna domkraften och sänka bilen på marken. Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel. Aktivera bromsen flera gånger för att möjliggöra automatisk justering till korrekt justera bromsarna innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59312.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.