Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

VW A3 Broms Verktyg

De verktyg som behövs för att byta bromsar på en VW Golf och MK3 Cabrio - Volkswagens bara två bilar byggda på A3-plattformen - är väldigt lik de verktyg du behöver ändra någon fordonets bromsar. Men vissa verktyg fungerar bättre än andra och kräver mindre styrka att använda. När du har rätt verktyg, ändra bromsarna är en enkel fix och du kommer att spara pengar genom att göra underhållet själv. Car Jack och Jack står

Du behöver en domkraft för att lyfta fordonet från marken så att du kan ta bort däcken. Se till att du hissa upp bilen så att alla däcken är på samma nivå. Medan pallbockar är inte ett krav, att använda dem håller vikten av domkraften och stabiliserar fordonet, vilket gör jobbet säkrare.
Rörtång

Du måste ta bort däcken för att komma till bromsarna, och därför är en rörtång för att få muttrarna utanför däcket före avlägsnande. För VW A3, antingen en lug nut kors eller en 11/16 lug skiftnyckel kan användas. Se till att du lossa muttrarna innan du jack upp bilen, så att däcket inte snurrar under processen.
Hylsnyckelsats

Sockets och skiftnycklar behövs för att lossa skruvarna som håller bromsklossarna. Det finns två skruvar som håller enheten bromsbelägg till rotoraggregatet i VW A3. Dessa bultar måste tas av för att byta ut bromsbeläggen. En andra nyckel behövs för att hålla muttern för att hindra den från att vrida samtidigt lossar bulten. Kolven komprimering verktyg är ett speciellt verktyg som är
Piston Compression Tool

behövs för att ändra bromsarna. Detta verktyg kan hyras från olika bildelar butiker om du inte vill köpa en. Kolven måste dras tillbaka och vrids medurs samtidigt, och verktyget hjälper dig dra den tillbaka. Var försiktig så att du inte skadar gummiskyddet på kolven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58841.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.