Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbackarna på en '97 Venture Van

Den 1997 Venture van är utrustad med bromsbackar bakom bakhjulen. Bromsbackarna stoppa van genom att applicera tryck på insidan av bromstrumman som det roterar. Över tiden kommer bromsbackarna slits och räfflad. Överdrivet slitna bromsbackar kan skada insidan av bromstrumman. Byt bromsbackarna innan bromsen skon når 1/8-tums tjocklek. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck Tool Review Spring borttagningsverktyg
Spring hållarklämman borttagningsverktyg
New bromsback kit
Visa fler instruktioner

1

Park 1997 Chevy Venture van på plan mark och ställ in nödbromsen.
2

Lossa alla muttrarna från båda bakhjulen med ett däck verktyg eller klack skiftnyckel. Addera 3

Skjut domkraften under bakre änden av van och jack van upp tillräckligt högt för domkraften. Placera domkraften under utsedda bakre fästena. Sänk van på pallbockar och lämna jack upprätt.
4

Finish bort muttrarna från bakhjulen. Dra hjulen av och ställa dem till sidan av bilen.
5

Dra bak, förarsidans bromstrumman av hjulnavet och sätter ner nära den bakre delen av bilen. Lokalisera de kvarhållande fjädrarna som sitter på toppen av varje bromsback. Ta tag i fjädrarna med fjädern borttagningsverktyg och skjut änden av varje fjäder ur vårens hålen. Dra fjädrarna ut och lägg dem åt sidan.
6

Leta klippen fjäderhållare på framsidan av varje bromsback. Placera änden av fjädern stoppbygeln borttagningsverktyg över huvud fästklammern. Tryck verktyget inåt och vrid den moturs samtidigt. Dra klippen ut och placera dem åt sidan.
7

Dra bromsbackar ur hjulnavet montering. Överför våren klämmorna till de nya bromsbackar och säkra clipsen till skor med verktyget. Position båda bromsbackarna i hjulnavet montering.
8

Sätt tillbaka fjädrarna till våren klämmorna insidan av varje bromsback och våren hålen med våren borttagningsverktyg. Se till att den övre änden av varje bromsback är upp mot varje ände av bromscylindern.
9

Skjut tillbaka hjulet på hjulnavet och dra ned tätt med muttrarna. Flytta till den andra sidan av van och upprepa samma steg. När du är klar att installera de bakre bromsbackar, se till att fästa ratten till hjulnavet med muttrarna. Jack van säkerhetskopiera och ta bort läktaren. Sänk van till ytan och ta bort domkraften.
10

Vridmoment alla muttrarna på de bakre hjulen med däck verktyget tills tight. Veva 1997 Chevrolet Venture och pumpa bromspedalen in och ut fem eller sex gånger så att sätet toppen av bromsbackarna till rätt avstånd från insidan av bromstrumman. Provköra van i ett säkert område att testa funktionen av de nya bromsbackarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59028.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.