Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Cylinder huvudbromscylinderns

En fordonets huvudcylinder konverterar rörelserna i bromspedalen till hydraulisk kraft, som sedan överförs till bromsarna. Som en säkerhetsåtgärd, är cylindern faktiskt två cylindrar, en tillförordnad på främre högra och bakre vänstra bromsar, och den andra agerar på de andra två bromsar. På detta sätt kommer ett fel på en del av huvudcylindern inte leda till ett fullständigt fel på bromsarna. Problem kan utvecklas i huvudcylindern, emellertid, som kommer att kräva att enheten som skall ersättas. En låg bromspedalen är oftast ett tecken på att förarna måste byta huvudcylindern. Saker du behöver
Turkiet Baster
mutterdragare
Rags
Plastcontainrar
New huvudcylinderhopsättning
Ny bromsvätska
Clear vinyl slang
Visa mer Instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark. Öppna huven och leta reda på huvudcylindern, som kommer att vara nära den bakre väggen av motorrummet på förarsidan, ungefär i linje med den övre delen av bromspedalen. Huvudcylindern kommer att fästa på framsidan av bromsen vakuum booster. Bromsvätskebehållaren ligger precis ovanför huvudcylindern, och de fyra bromsledningar ansluter till den nedre delen av huvudcylindern.
2

bort locket på bromsvätskebehållaren. Använd kalkon Baster att ta bort så mycket av bromsvätska från behållaren som möjligt.
3

Lossa broms-vätska-reservoar-nivå sensor, om närvarande, genom att dra ledningar kontakten off av givarens kontaktstift. Placera en plastbehållare under huvudcylindern att fånga några utsläpp och droppar. Koppla bromsledningarna genom att ta bort flare-muttrarna och dra linjerna klara av cylindern. Var noga med att inte frånta flare-nötter eller skada bromsledningarna.
4

Ta bort de två muttrarna som håller fast huvudcylinderhopsättning till bromsen vakuum booster. Dra huvudcylinder och bromsvätskebehållare montering av de dubbar som sträcker sig från booster.
5

Skjut nya huvudcylindern och broms-vätska-reservoar montering på booster dubbar och fäst med muttrarna. Sätt tillbaka bromsledningarna till huvudcylindern och ledningar för reservoar-nivå sensor.
6

Fyll behållaren med bromsvätska. Den rätta typen av bromsvätska skrivs vanligtvis på oljebehållaren lock, eller i bilens instruktionsbok. Lokalisera anslutningarna broms avluftningsskruvarna på varje av de fyra bromsarna. Fäst ena änden av en lång tydlig slang till varje bleeder anslutning, och lägg den andra änden i en plastbehållare som säkert på marken. Öppna avluftningsskruvarna anslutningar på alla fyra hjulen tills bromsvätskan börjar droppa ut ur bleeder anslutningen. På vissa bilar. du kommer att behöva hissa bilen upp och ta bort hjulen för att komma till broms-avluftningsskruvarna anslutningar.
7

Ha och biträdande starta motorn och tryck försiktigt ner bromspedalen. Undersök bromsvätskan som kommer ut av de fyra broms-avluftningsskruvarna anslutningar, letar efter luftbubblor fastnar i vätskan. Stäng avluftningsskruvarna anslutningar. Har assistenten släpper bromspedalen. Fyll på bromsvätskebehållaren med ny vätska, och upprepa proceduren tills inga luftbubblor är synliga på avluftningsskruvarna anslutningar.
8

Stäng anslutningarna broms avluftningsskruvarna och avlägsna plaströr. Fyll bromsvätskebehållaren till hela märket, och sätt på locket. Testa bromsen operationen före körning normalt. Kassera alla använda bromsvätska i enlighet med lokala föreskrifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58721.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.