Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en fläktrem på en Ford E-150 4,6

Byta fläktrem eller serpentin bälte på en Ford E-150 4.6L är en ganska utmanande men givande jobb. Den Serpentine belt omfattar alla de stora delarna av motorn, från generatorn till vattenpumpen. Ändrar bandet bör inte ta längre tid än en timme, om du aldrig har gjort denna typ av arbete innan. Alla de verktyg och material som behövs för detta arbete finns på en Biltema. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Ny serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna plastkåpan kylfläkten. Detta är den plastkåpa som täcker kylarfläkten. Använd en 3/8-tums spärrnyckel för att ta bort kåpan.
2

Tryck nedåt på spännaren för att släppa på remspänningen, med en 3/8-tums spärrnyckel i tilldelade hål på framför spännaren.
3

bort remmen helt från motorn och skjut den framför fläkten för att ta bort den från motorrummet.
4

Loop den nya remmen runt kylfläkten och tillbaka på motorn remskivor. Använd "bältesdragningen Diagram" ligger på toppen av radiatorn att korrekt rikta den nya remmen med rätt trissor.
5

Släpp spänningen i spännaren att skjuta Serpentine belt in i sitt slutläge. Låt spännaren återgå till sin naturliga position.
6

Tryck startnyckeln till startläget två gånger utan att faktiskt starta motorn. Detta kommer att låta motorn remskivor spinn och Centrera remmen på remskivorna automatiskt. Inspektera Serpentine belt så att det inte hänger från mitten av alla remskivor.
7

tillbaka kylaren svepning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60839.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.