Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar rotorer på en 2006 Vue

Saturn kom 1990 med lanseringen av två enkla, ännu bränslesnålare fordon - SC och SL. Under 2002 års modell, tog Saturnus ett språng in i sfären av SUV tillverkningsindustrin med lanseringen av den kompakta Vue. Den Vue var unik i det faktum att det var den enda SUV i Saturnus lineup, men använde samma grundläggande styling cues från biltillverkaren s sortiment av bilar. Den 2006 Saturn Vue presenterade en grundläggande bromssystem som används ventilerade skivbromsar fram och bak trumbromsar på alla utföranden, vilket var ovanligt för tiden. Vid byte av 2006 Vue s rotorer, är det bäst att byta bromsbelägg också. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Fast nyckel 8-tums C-clamp
bungee rep
Låsningsmedel kemiska
momentnyckel
Nya bromsbelägg
Blocknyckelsats
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Loosen Vue främre muttrarna med en spärr och uttag. Höj framsidan av SUV med en domkraft och uppsättning pallbockar under dess hjälpram. Sänk Saturnus på domkraften. Ta bort muttrarna och dra framhjulet från Vue
2

Ställ en åderlåtning pan under bromsoket och ange en fast nyckel på avluftningsventil -. Kvartalet-tums metall ventil ovanpå bromsoket. Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så dess fasta sidan berör den bakre delen av bromsok och skruven delen vidrör den yttre bromsklossen.
3

Vrid avluftningsventilen en kvarts varv moturs med hylsnyckel och omedelbart börja dra åt C-klämman. Fortsätt att dra åt C-klämman tills den stannar svarvning, sedan omedelbart stänga avluftningsventilen genom att vrida den medsols tills den sitter med hylsnyckel. Lossa C-clamp och ta bort den från bromsoket.
4

bort de två bromsok bultar med en spärr och uttag medan du håller bromsok styrstift fortfarande med en kombination skiftnyckel. Dra bromsok från sitt fäste och hänga den från spiralfjädern med ett bungee rep. Låt aldrig bromsok hänga med sin gummislang.
5

Dra bromsbelägg från bromsok fästet och kasta dem. Dra pad tofflor - den tunna metall shims - från bromsok fästet. Ta bort de två Bromsokshållare bultar och dra bromsok fästet av främre styrspindeln.
6

Ta rotorn och dra den från den främre navet. Om rotorn fastnar navet slår du lätt den bakre delen av den med en gummiklubba för att frigöra den. Ställ en ny rotor på den främre navet.
7

Ställ bromsok fästet tillbaka på den främre styrspindeln. Applicera en tunn beläggning av en tråd-låsning kemikalie till botten två tredjedelar av den gängade delen av varje bromsok bulten. Låt gänglåsning kemiska härda under den tid som anges av dess riktningar - vanligtvis 5 till 10 minuter. Hand-gänga bromsok fästet fästskruvar, dra sedan åt dem till 136 foot-pounds med en momentnyckel och uttag
8

Press nya bromsbelägg tofflor -. Medföljer nya bromsbelägg - i bromsen pad guider på bromsok fästet, de tofflor passar endast i en riktning för att förhindra felaktig installation. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
9

Placera bromsoket på sin konsol och hand-gänga dess bultar. Dra bromsok fästbultarna till 32 foot-pounds med en momentnyckel och uttag, medan du håller bromsok styrstift stadigt med en kombination skiftnyckel.
10

Upprepa steg 2 till 9 för att byta ut rotorn på den andra sidan av Vue.
11

Ställ hjulen tillbaka på Vue s FRAMHJULSNAV och dra åt muttrarna. Höj SUV av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Vue till marken. Dra åt Saturnus muttrarna med 92 foot-pounds, i ett korsvis med en momentnyckel och uttag.
12

Kontrollera vätskenivån i Vue s huvudcylindern. Skruva av behållarens lock och tillsätt DOT 3 vätska, som behövs, för att få vätskenivån till "Max" linje. Dra åt locket på huvudcylindern behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59295.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.