Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1997 Toyota T100 Front Brake Rotor Borttagning

Den 1997 Toyota T-100 var utrustad med en 2,7-liters fyrcylindrig motor och tvåhjulsdrift i basmodellen. En 3,4-liters V-6 var tillgänglig som en uppgradering, liksom fyrhjulsdrift. När du byter rotorerna på T-100, skall du byta ut bromsbeläggen också. Gamla bromsbelägg kommer att förstöra de nya rotorer mycket snabbare. I 1997 T-100 har två stilar av bromsok: PD60 och PD66 typer. De ersättande förfaranden för dynorna är olika för de två typerna av bromsok. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
3/8-inch-drive Ratchet och uttag
Liten brytjärnet
Metal kläder hängare eller tunn stav
1/2-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
Tänger
liten hammare
Nya bromsbelägg
1 kan aerosol bromsrengöringsmedel
1 tub bromsok fett (se säker tub säger "Säkert för användning på skivbromsar") katalog 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
Rotor ersätter
1

Lossa de främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framför lastbilen med en domkraft, och placera pallbockar under den främre ramen. Sänk bilen på läktaren. Ta bort hjulmuttrar lug helt, ta bort båda framhjulen från lastbilen.
2

bort bromsok bultar med en spärr och uttag. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en brytjärnet om det behövs. Sätt i pry bar mellan den invändiga och utvändiga bromsbelägget, och bända den inre bromsbelägget mot baksidan av bromsoket. Fortsätt att bända tills bromsok kolv är helt komprimerad i bromsoket. Häng bromskaliperenheten framifrån spiralfjädern, med en metall klädhängare eller stång.
3

bort bromsok monteringsfäste bultar med en 1/2-inch-drive Ratchet och uttag. Ta bort fästet från bromsen. Skjut rotorn bort från hjulnavet för hand.
4

Installera den nya bromsen rotorn på hjulnavet. Snurra en klack mutter på ett av klackelementen stjälkar, mot ytan på rotorn, för att hålla den på plats. Installera Okfäste över rotorn och på styrspindeln. Montera och dra åt Bromsokshållare bultar till 80 foot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Grundligt spraya fram-och baksidorna av ny rotor med aerosol bromsrengöringsmedel. Ta bort allt det fabriksinstallerade rostskyddsmedel olja från rotorn med spray.
5

Upprepa steg 2 till 4 för att byta ut rotorn på den andra sidan av lastbilen. Fortsätt till någon av följande avsnitt, baserat på vilken tjocklek (PD60 eller PD66) din T100 är utrustad med. Instruktionerna för pad demontering och montering är annorlunda. Addera Bromsok typ PD 60
6

bort bromsklossarna och shims från bromsok, om de inte släpper under bromsok borttagning. Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet.
7

Smörj metallplåtar uppbackning av varje dyna med ett tunt lager av bromsok fett.
8

Installera komprimerade tjocklek över kuddar och nya rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar till 24 foot-pounds, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
9

Upprepa steg 1 till 3 i detta avsnitt för att byta ut bromsbeläggen och installera tjocklek, på den andra sidan av T100. Ta den enda tappmuttem från ansikten varje rotor. Montera de främre hjulen och dra åt dem ordentligt med ett däck järn. Höj lastbilen bort av jack står, och ta bort läktaren underifrån trucken. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna till 80 foot-pounds, med momentnyckel och uttag.
10

Sitt i förarsätet på lastbilen och pumpa bromspedalen långsamt, 10 till 15 gånger. Om bromspedalen inte stelnar efter fem eller sex pumpar, sluta pumpa bromsarna och lufta främre bromssystemet. Addera Caliper Typ PD66
11

Ta bort de två- "V"-formade anti skallra klipp från PD66 bromsok med en tång. Dra bromsbeläggen och anti-skrika shims ur bromsoket.
12

Montera nya bromsbelägg och nya shims broms i bromsoket. Den stora shim går på utombordaren pad, medan den cirkulära formade shims går mellan den inre pad och bromsok kolv. Installera "V" formade slammerförhindrande klipp på bromsoket. Tryck clipsen på plats med en liten hammare vid behov. Smörj den exponerade utanför mellanläggsplatta med ett tunt lager av bromsok fett
13

Installera separata indikatorer slitageindikatorer -. Små "L" parentes - på bromsok fästet. En indikator går på den yttre sidan av fästet, och den andra går på den inre sidan. Se det bifogade diagrammet i Reference avsnitt. Montera bromsok på bromsen och dra åt bromsok bultar till 80 foot-pounds av vridmoment. Ta den enda tappmuttem från ansiktet av rotorn.
14

Upprepa steg 1 till 3 för att slutföra pad byte på den andra sidan av T-100. Montera de främre hjulen och dra åt dem ordentligt med ett däck järn. Höj lastbilen bort av jack står, och ta bort läktaren underifrån trucken. Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
15

Sitt i förarsätet på lastbilen och pumpen bromspedalen långsamt, 10 till 15 gånger. Om bromspedalen inte stelnar efter 05:55 pumpar, sluta pumpa bromsarna och lufta främre bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59283.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.