Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 350 motor på en budget

Chevrolet 350 CID motor är en av de mest populära motorerna att uppgradera med eftermarknaden prestanda delar. På grund av sin popularitet, är tillgången på dessa delar rikligt och kostnaderna kan vara relativt billig jämfört med andra motorer. Medan ett lager 350 ger acceptabel effekt för många tillämpningar, kan noggrant urval av prestanda uppgraderingar öka effekten med 50 procent eller mer. Förutsatt en prestanda entusiasten inte börjar från noll och har redan en fungerande 350 motor på handen som är i gott skick, kan kostnaden för att bygga denna motor vara mycket billigt. Saker du behöver
350 motorcentralkropp
Aftermarketdelar
motormontering guide
Visa fler instruktioner
Kontroll Total Motor Hälsa
1

Analysera olja. Tappa ett litet prov - vanligtvis cirka 3 gram är tillräckligt - och skicka den till ett testlabb för analys. Analysera motorolja för slitage metaller och andra föroreningar kan ge värdefull insikt i det allmänna tillståndet för de motorer interna komponenterna. Många labb kommer att ge nödvändig testflaskan (kit) och förpackning för att skicka det säkert genom mail. En olja test kan avgöra om det finns metaller som indikerar onormala lager, kolv eller cylinder villkor väggen. För bästa resultat bör oljan ha minst 1000 miles av användning. Om resultaten är gynnsamma, (shortblock) motorns nedre änden kan användas för återstoden av byggnationen. Olja tester kan kosta runt $ 25.
2

Utför en komprimering test. Ett kompressionstest åstadkommes genom användning av en kompressionsmätare insatt i stället för tändstiftet och kan tala om tillståndet i den övre änden av motorn (kolvringar, ventiler och packningar huvud). Ta bort alla tändstift. Koppla ström till tändningen för att förhindra start och sätter testaren i varje cylinder, en i taget. Lås gasreglaget i helt öppet läge och starta motorn över med startmotorn flera varv. Spela cylinder tryckavläsningarna för alla cylindrar och jämföra. Vissa delar butiker har kompressionstestare finns att hyra.
3

Bestäm om olja analyser och tester komprimering är gynnsamma och stöd fortsatt bygga. Om så är fallet, kan motorn modifieras med prestanda uppgraderingar. Om resultaten är negativa, översyn /förnya motorn med ringar, lager och en ventil jobb. (I många fall kommer en eftermarknad SHORTBLOCK montering vara mer kostnadseffektivt.)
Budget Eftermarknad prestanda uppgraderingar
4

Byt insugningsröret och förgasaren. Factory intag system är oftast utformade för standard prestanda. Eftermarknad intag system kan utöka fabriken prestanda och ger ökad produktion för relativt låg kostnad. Kombinerat med eftermarknaden rubriker och ett effektivt avgassystem, kan detta vara en av de mest kostnadseffektiva uppgraderingar.
5

Installera en eftermarknad kamaxel. Kamaxeln är ansvarig för motorns effektegenskaper. Factory kamaxlar är konstruerade för jämn prestanda och reiablity, men eftermarknaden kamaxlar kan också förbättra prestandan genom att ändra driftsområdet strömmen produceras i, beroende på förmågan hos resten av insugningssystemet och topplock kapacitet. Många kamaxlar (och byggsatser) kan köpas för några hundra dollar.
6

Uppgradera topplocken. Detta kommer att vara den mest komplexa uppgradering och sannolikt den dyraste, liksom. En populär uppgradering är att använda GMs 5.7L (350 CID) Vortec topplock. Dessa huvuden flöde bättre än de flesta andra vanliga prestanda GM produktion huvuden, men kräver ett insugningsrör med Vortec bultmönster. Alternativt, flera eftermarknaden huvuden finns tillgängliga som stöd ökat luftflöde och effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60959.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.