Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 2007 Chevy 1500

Chevrolet Silverado 1500 infördes 1998 och ersatte C /K-serien namnskylten. Den 2007 Chevrolet 1500 presenterade en 4,3-liters V-6 motor i basutförande. En 4,8-liters V-8, två versioner av en 5,3-liters V-8 och en 6,0-liters V-8 var alla uppgraderade alternativ i 2007 Chevrolet 1500 series. Rotorerna på 2007 Chevrolet 1500 kan bli tunt eller urkärnade över tiden, beroende på svårighetsgraden av tillstånden varje förare står inför i lastbilen. Vid byte av rotorerna, alltid installera en ny uppsättning bromsbelägg för att säkerställa jämn bromsverkan. Saker du behöver
Turkiet baster eller liten flaska sifon
Däck järn
2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
4-tum eller större C-clamp
1 tub av bromsok fett (se etiketten anger "säkra för användning på skivbromsar" ;)
Ny främre broms rotorer
Nya främre bromsbelägg
1/2-tums enhet momentnyckel
1/2-tums drivhjul mutter socket set (19 till 23 mm) katalog 16 oz. flaska bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på lastbilen. Kontrollera bromsvätskebehållaren. Ta bort vätskan med hjälp av en kalkon baster eller hand sifon, tills vätskan är ungefär en halv tum under "Full"-märket på behållaren. Vätskan kommer att förskjutas i dina bromsledningar när du lägger till nya rotorer och kuddar, och reservoaren kommer att fylla upp igen.
2

Lossa de främre muttrarna med ett däck järn. Höj framför lastbilen med en domkraft. Placera pallbockar under den främre hjälpramen räls, bara inåt från de nedre länkarmarna. Stöd inte trucken med kontrollgrupperna. Ta bort de främre muttrarna bort då hjulen helt från fordonet.
3

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok, med en 3/8-tums enhet ratchet och en socket . Använd tång för att dra åt bultarna i huvudet. Avlägsna bromsok med en liten brytjärnet om det behövs. Häng bromsok från den främre spiralfjädern med en metall klädhängare eller stång.
4

Ta bort Bromsokshållare bultarna från styrspindeln med hjälp av en 1/2-tums enhet Ratchet och uttag. Ta bort bromsok fästet och bifogade bromsbeläggen från styrspindeln. Ta bort den främre rotorn från trucken och ställ den utanför ditt arbetsområde.
5

Infoga en av de gamla bromsbeläggen mot bromsok kolv, på insidan av bromsok. Placera en stor C-klämma runt gamla bromsbelägg och utanför baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman långsamt att komprimera bromsok kolv helt i bromsoket. Ta bort den gamla bromsbelägg och C-clamp när bromsoket komprimeras.
6

Installera en ny rotor på hjulnavet på lastbilen. Snurra en lug nut på en av hjulbultarna för hand för att säkra rotorn på plats tillfälligt. Installera Okfäste över rotorn och på styrspindeln. Montera och dra åt Bromsokshållare bultarna till 105-fot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
7

Montera nya bromsbelägg i bromsoket fästet. Det finns två typer av dynor i en uppsättning. En typ har en "L" formad metall fäste kallas ett slitage indikator. Placera elektroden slitageindikator på det inre (mot motorn) sidan av rotorn. Placera den icke slitageindikator pad på den yttre sidan av rotorn. Lägg ett tunt lager av bromsok fett på metallplåtar uppbackning på båda kuddar, för att eliminera preliminär broms skrikande som dina kuddar och rotorer är slitna i.
8

Placera komprimerade tjocklek över de nya dynorna och rotor . Doppa dina bromsok bultar direkt i badkaret av bromsok fett, att grundligt belägga dem med fett. Dessa bultar tjänar en dubbel funktion i att hålla bromsok på, liksom att bromsok glidstiften. Noggrann smörjning kommer att bidra till din nya bromsarna slits jämnt. Sätt bromsok bultar och dra dem till 74-foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
9

Upprepa steg 3 till 8 för att slutföra dynan och rotor byte på den andra sidan av lastbil. Dubbelkolla din vridmoment på alla bromsok bultar och bromsok bultar fäste, när du har installerat den andra bromsaggregatet. Ta den enda tappmuttem som du placerat mot ytan på rotorn.
10

Installera framhjulen på lastbilen. Dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Höj lastbilen bort av jack står, och ta bort läktaren underifrån trucken. Sänk bilen till marken och dra framhjulens muttrarna till 140-fot-pounds av vridmoment, med momentnyckel och en hjulmutter socket.
11

genast fortsätta till förarsätet på lastbil. Pumpa bromspedalen fem gånger i följd. Om bromspedalen går i golvet i lastbilen efter fem pumpar av bromsarna, sluta pumpa och blöder frontlinjerna. Om pedalen börjar stelna efter fem pumpar, pumpa bromsarna fem till tio gånger, för att säkerställa de bromsbelägg som på de nya rotorer tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59272.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.