Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Mercedes Repair Råd

Mercedes-Benz bilar är konstruerade för att vara pålitliga, långvariga fordon. Men även de mest robusta maskiner kräver regelbunden reparation. En Mercedes är notoriskt dyrt att fixa och underhålla, och kräver mycket kompetenta mekaniker med specialutrustning. Som med alla fordon, kan en dålig reparation jobb leda till spektakulärt dyra konsekvenser, och potentiellt farliga situationer. Kvalificerade reparationsverkstäder

Auktoriserad Mercedes-Benz återförsäljare är kanske den mest kvalificerade att utföra reparationer, men är oftast ganska dyra. Om fordonet är äldre, eller utanför garantitiden, kan du välja att åka med en av de många fristående butiker som specialiserat sig på Mercedes reparation. Dessa butiken är ofta billigare än återförsäljarna, och många gör ett utmärkt arbete. Innan du väljer en butik, be om mekaniker meriter och referenser från andra Mercedes kunder. Om din bil är under garanti, endast behöriga reparera anläggningar kan hantera arbetet.

Huvudet mekaniker borde vara ASE (amerikansk Service Excellence) certifierad, och har referenser från Mercedes-Benz som en auktoriserad servicetekniker. Mercedes har ett strikt och omfattande utbildningsprogram för mekaniker

Fråga chefen butiken tjänsten om anläggningen har tillstånd tillgång till de senaste Mercedes nedladdningar datorprogram -. Detta är oerhört viktigt, eftersom programvaran körs och övervakar mest varje system på en modern Mercedes, är och uppdateras regelbundet. tillverkas strikta toleranser
Äkta Mercedes delar

Mercedes delar. Medan OEM (Original Equipment Manufacturer) delar är dyra, de är utformade för att ge lång livslängd, och är kompatibla med andra delar i passform och funktion. Eftermarknaden delar till äldre bilar är ibland tillgängliga till betydligt lägre priser än OEM delar. Medan det finns många utmärkta eftermarknaden tillverkare, det finns sämre delar också. Vissa delar täcks inte av garantin, och kan inte tillhandahålla jämförbar livslängd. Fråga service manager om OEM delar kommer att användas, och be om en förklaring om eftermarknaden delar anges. Om budgeten tillåter, alltid insistera på OEM delar, och be att få se packlistan eller originalförpackning. Det är vanligt att mekaniker att återvända, eller tillåta visning, av de delar som har ersatts, men det bör nämnas att den service manager innan arbetet påbörjas.
Skrivet Uppskattningar

insisterar alltid på skriftliga bedömningar för alla reparationer och läs serviceavtalet innan du registrerar eller tillåter arbete. Naturligtvis är det inte alltid möjligt för mekaniker till fullo inse omfattningen av varje reparation innan arbetet påbörjas, så möjligheten för ytterligare delar och arbete bör förväntas. Svada om detta anges normalt på serviceavtalet.
Förebyggande underhåll

Förebyggande underhåll är nyckeln till långt liv i en Mercedes-Benz. Din bruksanvisning ger en lista över serviceintervaller, vilket bör följas metodiskt. Regelbunden olja, vätska, och filterbyte, däck rotation, bälte och slang tjänster, luft laddar luftkonditionering, programuppdateringar och andra normala procedurer underhåll, kommer att bidra till att förebygga haverier och skydda vitala system från misslyckande.
Reparation budgetering

En ny Mercedes är naturligtvis dyrt, men många modeller som används är jämförbara i pris med andra fordon. Om du köper en begagnad bil, insistera på visning reparation och underhåll register. Om papper saknas, överväga att köpa från en annan säljare. Tränar problem kan lägga tusentals dollar för att ditt köp.

Reparationer och delar på äldre modeller är precis lika dyrt som nyare modeller, och bör förväntas. Budgetering och lägga undan lite pengar varje månad kommer att minska den ekonomiska bördan när reparationer och underhåll är nödvändigt. En välskött Mercedes kommer att ge många års tillförlitlig glädje, prestanda och säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59970.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.