Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en koppling på en motorcykel

Ändra en motorcykel koppling är i princip densamma oavsett märke och modell. Några specifika märken har speciella verktyg som underlättar jobbet, men en vanlig uppsättning verktyg brukar göra susen. Ändra en koppling är mycket enklare än det låter. Du kan spara tusentals kronor genom att göra det själv istället för att ta den till butiken. Saker du behöver Kundservice manualNew koppling kitSocket och ratchet setOil
Visa fler instruktioner
1

tappa ur oljan ur motorcykeln. Ta bort eller flytta bromshandtaget ur vägen.
2

bort kopplingskåpan med lämplig storlek hylsa och spärrskaft. Inspektera packningar och O-ringar. Byt ut alla som är slitna, klippa eller har revor i dem.
3

bort tryckplattan genom att lossa skruvarna med en lämplig storlek hylsa och spärrskaft. Lossa dem i en korsvis, liknande avlägsna ett däck på en bil. Detta gör att tryckplattan att glida rätt ut. Var försiktig när du tar bort skruvarna som det finns fjädrar bakom dem, och de tenderar att flyga bort och försvinna. Dessutom, när du tar bort tryckplattan finns antingen ett kullager eller en lyftare bakom det. Se till att du inte förlorar det.
4

Ta friktionsplattorna från kopplingshuset. Ta ringarna eller fjädrar Jutter. Notera hur de är placerade så ominstallation är lätt. Vissa eftermarknads kit kräver inte att dessa skall installeras, så läs instruktionerna och notera satsens detaljerna.
5

Utför alla stegen ovan i omvänd ordning. Vid montering av bultar på tryckplattan och kopplingskåpan, kontakta din service manual för rätt moment.
6

Kontrollera kopplingshandtaget för fri lek. Se till att det är 2 till 4 mm på spel för att undvika slitage på kopplingsplattorna. Ge cykeln titta över, hoppa på och slå vägen eller stigen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59891.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.