Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2004 Chevrolet Trailblazer 6 Cylinder EXT skivbromsklossar

Den 2004 Chevrolet Trailblazer sexcylindriga EXT använder främre skivbromsklossar och antingen bak skiva bromsbelägg eller bak trumbromsar (som använder bromsbackar som friktionsmaterial). Bromssystemet är ganska lik den S-10 Chevrolet Blazer, Oldsmobile Bravada, GMC Jimmy och sändebud och Buick Rainier. Även dessa fordon använder olika bromsbelägg i fyrhjulsdrivna och tvåhjulsdrift modeller, är förfarandet att ersätta dem i stort sett samma. Saker du behöver
Bromsvätska kalkon Baster
Wheel kil
Lug skiftnyckel
hydraulisk domkraft
två pallbockar
6-tums C-klämma eller större
3/8 -tums enhet
3/8-tums hex-head socket bit
3/8-tums spärrnyckel
bänkslipmaskin med en stålborste hjul
Replacement bromskloss set med shims
Momentnyckel med socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Trailblazer på en hård, plan yta och sedan öppna huven och ta bort hälften av broms vätska från huvudcylinder med en bromsvätska Turkiet baster. Släng den gamla vätskan och sedan dra åt parkeringsbromsen. Sätt tillbaka locket huvudcylinder säkert.
2

Placera ett hjul kil bakom en av de bakre däcken.
3

Ta tappmuttem mössor med Trailblazer är klacken skiftnyckel.
4

Lossa muttrarna med klacken skiftnyckel genom att vrida dem moturs precis tillräckligt för att bryta loss dem på lug dubbar borta från kanterna.
5

Hissa SUV med en hydraulisk domkraft placerad under främre ramen järnväg och sedan sänka den på en pallbock. Upprepa för den andra sidan så att den främre änden av Trailblazer är förhöjd.
6

Vrid tändningsnyckeln ett klick framåt för att låsa ratten utan att aktivera de elektriska komponenterna (som kan döda eller tömma batteriet om de lämnas påslagen under bromsbelägget ersättning). Vrid ratten hela vägen till höger för att byta vänster kuddar Frambromsarna först (och sedan vända hjulet när det är dags att byta ut den högra främre bromsbelägg broms).
7

bort klacken nötter och sedan ta bort hjulen.
8

Placera C-klämman över okhuset så toppen av klämman är på insidan okhuset och drivningen av klämman sitter på fästplattan av utombordaren pad. Sakta dra åt klämman tills kolven av bromsok är helt insatt i kolvborrningen.
9

Använd spärranordningen och en 3/8-tums hex-head socket bit för att ta bort de övre och mindre tjocklek styrbultar genom att vrida dem moturs.
10

bort bromsok och vila den på toppen av knogen så det inte hänger från gummi broms slang.
11

bort utombordaren pad (det kan falla ut ur okhuset) och sedan ta bort den inre dynan genom att dra spärren och dynan från den ihåliga bromsok kolv.
12

in den nya inombords pad (med bibehållande gem) i den ihåliga kolven i bromsoket och sedan in utombordaren pad i det inre hölje av tjocklek.
13

Placera bromsok och belägg montering över rotorn och bromsok mount montering och låt den resten på plats.
14

Rengör släta delen av bromsok styrpinnarna på en stålborste hjul av en bänkslipmaskin och sedan anpassa dem genom bromsok och hand-gänga dem i knogen. Dra åt bromsok styrbultar med 3/8-tums hex-head socket bit och en momentnyckel till 45 Nm.
15

Upprepa steg 8 till 14 (efter att vrida ratten enligt bilden i steg 7) på den andra framhjulet och sedan ersätta däcken och muttrarna. Snug åt muttrarna på fälgen och navet montering med rörtång.
16

Sänk Trailblazer en sida åt gången (efter att ha använt domkraft för att Kift det högt nog för att ta bort varje pallbock) och sedan kan dra åt muttrarna med momentnyckel och en hylsa i ett stjärnformat mönster till 100 Nm. Byt tappmuttem caps.
17

Pump foten bromspedalen tills den känns fast och sedan kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om det behövs lägger ny DOT3 bromsvätska till maxstrecken för dubbla kamrar huvudcylinder. Sätt tillbaka locket.
18

Lossa parkeringsbromsen, ta bort hjulet kilen och sedan provköra Trailblazer för korrekt inbromsning svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58093.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.