Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en bromsljuskontakten

Bromsljus har varit en viktig säkerhetsfunktion på bilar sedan början av nittonhundratalet. Biltillverkare är också skyldiga att installera högt monterade bromsljus utöver de vanliga höger och vänster bromsljus. Alla tre av dessa bromsljusen aktiveras av en omkopplare som är monterad i närheten av bromspedalen i kupén på de flesta fordon. Om alla dina bromsljus slutar arbeta på en gång, är chansen att du har en felaktig switch bromsljus. Saker du behöver
Bromsljus Tänger switch Addera Visa fler instruktioner
Brake ersätter strömbrytare för nyare bilar (1990 och senare modeller)
1

Lokalisera bromsljuskontakten, som kommer att monterad nära svängningspunkten av bromspedalen under instrumentbrädan. Koppla ur kontakten kabelstammen från bromsljuskontakten genom att trycka på flikarna på vardera sidan av kontakten, sedan dra kontakten utåt. Tryck kabelstammen ur vägen.
2

Vrid omkopplaren bromsljus i moturs riktning. Dra i spaken rakt ut fästet och kassera den.
3

Tryck ned bromspedalen med ena handen när du sätter flikarna i nya bromsljuskontakten i monteringshålet på fästet med den andra handen. Släpp bromspedalen tills den kommer tillbaka till sin viloplats.
4

Vrid omkopplaren bromsljuset medurs tills den klickar på plats. Anslut kablaget till den nya bromsljuskontakten tills den snäpper på plats.
Bromsljuskontakt Ersättning för äldre bilar (1989 och tidigare modeller)
5

Lokalisera Bromsljuskontakt på bromspedalen under instrumentbrädan. Lyft upp flikarna på kabelnätet kontakten, och dra ut kontakten ur bromsljuskontakten.
6

Dra metall U-formade klämman från bromsomkopplaren monteringstapp på den övre delen av bromspedalen med en tång och lägg den åt sidan. Skjut omkopplaren bromsljuset mot fordonets bakre del och bort från monteringsniten, sedan kasta den.
7

Skjut en ny bromsljuskontakt över monteringsniten på bromspedalen.

8

Skjut klämman tillbaka över slutet av monteringsniten tills den låses på plats.
9

Anslut ledningsnätet tillbaka till bromsljuskontakten.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57855.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.