Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en F150 Linje Servostyrning

Kraften styrsystem i en Ford F-150 pickup är ett hydrauliskt system, som upphör att fungera korrekt när den inte kan upprätthålla trycket. Om läckage former i en servostyrning linje, kan servopumpen inte bygga upp rätt mängd tryck att vrida på hjulen, och din styrningen förlorar sin makt bistå. Även om du kan fortfarande köra lastbilen, är det bäst att byta ut ledningen så fort som möjligt. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Ford F-150, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel uppsättning
Replacement servostyrning linje
Styrservoolja
Visa fler instruktioner

1

Använd domkraften för att lyfta upp den främre delen av fordonet, och sedan ställa den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är helt och fast på läktarna innan arbete på fordonet. Leta reda på servopumpen på förarsidan av motorn, och ställa tråget under den.
2

Lokalisera raden servostyrning du vill ersätta. Om den gamla läcker, då det sannolikt kommer att få vätska servostyrning över hela linjen så det borde vara lätt att hitta. Lossa ledningen från styrväxel använder linjen skiftnyckel och låt överflödig vätska att flöda in i tråget. Ta sedan bort kopplingen hela vägen.
3

Rita linjen till dess anslutning på servopumpen. Lossa kopplingen med en linje skiftnyckel, sedan ta bort raden från trucken. Installera den nya linjen i dess ställe, använder linjen skiftnyckel för att dra åt båda beslag.
4

Öppna servopumpen mössa vätskebehållare med händerna och fylla den med servostyrning vätska. Sedan ta bilen bort av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60351.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.