Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Ford Bromsar Focus Front

Ford Motors introducerade Focus 2000. Marknadsförs som en europeisk stil kompakt bil, fick den ett rykte som en pålitlig och mångsidig bil. I enlighet med sin sportiga image, var fokus levereras med EU-iscensatte bromsar skivor fram. Dessa bromsar är i allmänhet tillförlitliga och pålitliga, men från tid till annan uppstår problem. Focus ägare kan dra nytta av att lära sig att se över sina egna främre bromsarna. Göra arbetet själv ger dig en bättre känsla av tillståndet i bilen och kan spara både tid och pengar. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Skiftnycklar
hammare eller klubba
Skruvmejslar
Tänger
bromsfett
Bromsrengöringsmedel sprej
Bromsskiva mikrometer
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en fast och jämn yta. Engagera nödbromsen. Sätt automatväxellådor i parken och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Lossa muttrarna ett helt varv och sedan jack bilen upp på framhjulet som ska bearbetas. Stöd bilen på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta gummihylsorna som täcker huvudet av tjocklek slide bultar. Ta bort bromsok bildspel bultar. Ta bort bromsok från skivan. Om bromsbeläggen fångst på utsidan av skivan, fast tag i tjocklek och vicka den fram och tillbaka några gånger för att tvinga bromsbeläggen tillräckligt långt ifrån varandra för att ta bort dem. Se till att inte sträcka eller skada slangen gummi bromsen. Häng bromsoket ur vägen med hjälp av en tråd krok eller snöre. Addera 3

Bänd utanför bromsbelägg tråd stoppbygeln utanför framsidan av bromsok med en skruvmejsel. Se till att inte ta bort klippet från bromsbelägg. Skjut utanför dynan ur bromsoket. Skjut insidan dynan ut ur bromsoket.
4

Använd ett bromsbelägg sprider verktyg för att trycka bromskolven tillbaka in i cylindern. Placera metallplattan av verktyget mot den inre ytan av utsidan av bromsok, placera sedan spindeln vridbar mot bromskolven. Vrid spindeln för att trycka tillbaka kolven in i cylindern. Alternativt, koppla en stor C-klämma över baksidan av bromsok och dra den mot kolven för att trycka tillbaka den in i cylindern. Var försiktig så att du inte skadar kolvtätningen.
5

Dra skivan rakt av navet. Om skivan har fastnat, fast Tryck på mitten av skivan med en hammare eller klubba för att lossa den. Se till att inte träffa den yttre kanten av skivan eller bromsytan området.
6

mäta tjockleken på bromsbeläggen pad. Om den återstående foder tjocklek är mindre än 0.060 inches, eller om beläggen är skadade eller har slitits ojämnt, byta ut bromsbeläggen.
7

Följ stegen i omvänd ordning för att montera ihop bromsen. Innan du installerar bromsok styrbultar, rengör dem noga med broms rengöringsvätska och smörj dem väl med bromsfett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58314.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.