Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Rotor avrostning

Broms rotorer är en del av skivan-bromssystem, som använder hydraulik för att bromsa och stoppa en bil. När bromspedalen nedtryckes, applicerar broms fluidtryck till rotorerna, vilket får bromsklossarna att dra åt på rotorn. Rotorn är en slät metallskiva, poleras på två sidor, på vilken bromsoket håller skivorna fäster vid, med en skiva på varje sida av rotorn. Dåligt underhållna rotorer rostar ofta över tiden och kräver korrosion avlägsnande att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt och säkert. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Brake Cleaner Review Skyddsglasögon
Stålull, eller en stålborste
diskmedel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen med skivbromsar med en rörtång. Att göra detta när bilen är på marken kan du lossa muttrarna lätt.
2

Hissa upp fordonets front. Placera en automatisk domkraften under en kraftig ram på framsidan av bilen tills hjulen är något från marken. Placera pallbockar under ett fast ram järnväg nära hjulen för säkerheten.
3

Ta bort muttrarna däck lug. Med hjälp av en rörtång, ta bort hjulet s muttrarna tills hela fälgen och däcket lossna bilen.
4

bort bromsoken. Bromsoken är typiskt monterade med hjälp av två Allen-head fästelement på toppen av bromsoket. Använda breaker bar och lämplig Allen uttaget, lossa bromsok tills den lätt glider av rotorn. Häng bromskaliperenheten över en av de framhjulsdrivna kontroll vapen. Gör detta för varje hjul.
5

Skjut rotorn och ta bort rost. Medan bär skyddsglasögon, spraya rotorn frikostigt med broms renare. Med en stålborste eller stålull, skrubba rotorn tills rost. Re-sprej bromsrengöringsmedel behov. När du är klar, tvätta rotorn med diskmedel och vatten för att avlägsna damm och metallspån.
6

Placera rotorerna tillbaka över hjulaggregatet. Sätt bromsok över rotorn och fäst dem med Allen socket och breaker bar fram ordentligt. Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna i ett korsvis mönster (en klack, då den motsatta klacken) tills ombonad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59296.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.