Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Dodge Caravan

När rotorerna på din Dodge Caravan bli skev eller sliten, kanske du märker en pulserande eller rysning kommer genom bromspedalen när du bromsar. Byte av rotorerna är enklare än du kanske tror, ​​och med rätt verktyg och lite know-how, kan du göra jobbet själv. Instruktioner
1

Köp rotorer på nätet eller från din lokala Biltema. Var noga med att ersätta alla rotorerna på en gång för ännu bromsverkan, eller åtminstone byta de främre eller bakre paren tillsammans. Om dina bromsbeläggen är slitna, gå vidare och ersätta dem samt att få ut det mesta av din nya rotorer.
2

Höj van med domkrafter och jackstands och vara säker på att blockera hjulen hålla van att röra sig medan du arbetar. Nästa, ta bort muttrarna och hjul montering med en hylsnyckel och ställ detta åt sidan.
3

Lossa de två bultarna som håller bromsok adapter med oket i styrspindeln. Var noga med att undvika att koppla bifogade broms slang som du gör detta. Använd mekaniker tråd för att hålla oket och adaptern säkert ur vägen.
4

Skruva hållaren klippen och sedan dra den gamla rotorn bort av monteringstappar. Rengör området med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och korrosion.
5

Installera den nya rotorn och clips hållare. Skjut sedan bromsok adapter och bromsok på plats och ersätta de bultar på styrspindeln med hjälp av en momentnyckel. Dra till 125 ft lbs. (169 Nm).
6

tillbaka hjulet montering och däck. Gå vidare och upprepa denna process för varje ytterligare rotor. När du är klar, sänk bilen, dra åt muttrarna med momentnyckel eller luft Ratchet med en lämplig adapter, och sedan väg testa din Dodge Caravan att kontrollera att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56978.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.