Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

De tecken och symtom på en Stuck Caliper

I fordonssystem skivbromsen, trycker på bromspedalen genererar hydraultryck i bromsledningar och manövrerar en kolv i ett bromsok vid varje hjul. Kolven pressar dynorna skivbroms i kontakt med bromsrotorn, fordonet stoppas. Ett vanligt fel i skivbromsar är en fast kolv i hjulet bromsok. Sätta ett bromsok spridare mellan bromsklossarna att trycka tillbaka kolven i bromsoket kan släppa en frusen bromsok kolv. Ett nytt bromsok eller en översyn av den befintliga bromsok krävs för att förhindra återfall. Symtom på en uppstoppad bromsok är definitiva och svårt att missa, att ignorera dem kan vara osäkert och dyrt. Svår Styrning

Ett bromsok kolv kan fastna i stängt läge. När detta händer bromsbackarna drivs av att bromsok ständigt tillämpas, vilket orsakar en obalans av bromskraften när bromspedalen trycks och bromsarna på de övriga hjulen. Fordonet drar starkt mot den sida med fast bromsok. Det är ofta nödvändigt att styra mot detta drar tendens, ibland kraftfullt, för att hålla fordonet rör sig i en rak linje och samtidigt bromsar.
Mätarställning Avvikelser

körning med en broms alltid "på" signifikant minskar accelerationen. Bilen kommer att känna sig trög och mindre lyhörd. Bränsleeffektivitet och gas körsträcka kan minska kraftigt.
Något Burning

fastnat bromsok orsakar avsevärd friktion på bromsklossarna. Du kommer förmodligen känna stickande lukt av bromsbelägg som brände av värme från ständig kontakt med bromsskivan. Om du lägger din hand mot hjulet med fast bromsok omedelbart efter körning, kan hjulet känns varm vid beröring. Ännu mer friktion-relaterade drama, inklusive rök och /eller kokande bromsvätska, kan inträffa om du kör med ett strängt fastnat tjocklek på motorvägen hastigheter.
Skakar och ryser

En fast bromsok bär ofta bromsrotorn ojämnt, skapar höga och låga punkter. Bromsbelägg som passerar över den ojämna ytan av rotorn kan orsaka hjulet rysning eller vibrationer. Detta överförs till styrsystemet och kan vara fel diagnos som en hjulinställning problem eller sliten styrlänkaget. Du hittar dig själv sprita ut mer pengar
High Maintenance

för bromsreparationer, och med större frekvens, om du ska köra runt med en klibbig bromsok kolv. Bromsbelägg medellivslängden är kraftigt nedsatt av en fryst tjocklek och ett nytt par av kuddar skivbroms kan ätas upp på mycket kort tid. Eftersom slitaget accelereras, kan de slitas ner till nitarna oväntat snabbt. Nitarna poäng då ytan av broms rotorer, vilket leder till ännu mer reparation bekostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59314.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.