Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en 2002 Nissan Altima

Den 2002 Nissan Altima är utrustad med broms rotorer på framsidan av bilen. Dessa broms rotorer är de viktigaste komponenterna som bromsbeläggen använder för att stoppa Altima. Bromspedalen trycker bromsvätskan ned till bromsoket. Bromsoket skjuter då bromsbeläggen mot den främre och bakre delen av bromsrotorn. När bromsoket har fullt drivit bromsbeläggen till bromsrotorn kommer Altima avstannar. De broms rotorer måste bytas ut när de blir spårad eller skev. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
13 mm hylsa
Liten brytjärnet
bungee rep 15 mm hylsa
Gummiklubba
New bromsrotor
Visa fler instruktioner
1

Park 2002 Nissan Altima och dra åt parkeringsbromsen. Se till att marken eller ytan är plan.
2

Lossa alla muttrarna från båda hjulen med ett däck verktyg eller rörtång som medföljde 2002 Nissan Altima.


3

Jack framsidan av Altima upp från tvärramen som är under den främre delen av motorn. När bilen är tillräckligt hög, placera pallbockar under den främre stöttningspunkter på båda sidor av Altima. Därefter, sänk bilen på pallbockar.
4

Flytta till framsidan förarsidans hjul och avsluta bort muttrarna med däck verktyg. Placera muttrarna på ett säkert ställe. Dra av hjulet och sätter ner platt för att förhindra att däcket rullar.
5

Titta på sidan av bromsrotorn och lokalisera bromsoket. Tjockleken är den komponent som inrymmer på bromsbeläggen. Ta bort de två 13 mm skruvar från baksidan av bromsok med 1/2-tums enhet ratchet och en 13 mm hylsa.
6

in spetsen på den lilla spett in i toppen av tjocklek och bänd bromsok fram och tillbaka tills det är löst nog för att ta bort från rotorn.
7

Dra bromsok från rotorn och hänga den till närmaste komponenten med bungee rep. Dra det yttre bromsbelägget ut och sätt i C-klämman. Komprimera bromsok cylindern tills den är helt inne i okhus. Ta bort C-klämman och lägg den yttre bromsklossen tillbaka i bromsoket.
8

bort bromsok fästet utanför bromsrotorn genom att ta bort de två 15 mm skruvar från baksidan av bromsok fästet med 1/2-tums enhet ratchet och en 15 mm hylsa. Dra Okfäste utanför bromsrotorn med handen och placera den på marken.
9

Knacka på baksidan av bromsrotorn med gummiklubba för att lossa bromsskivan upp från bromsen navaggregatet platta. Dra sedan bromsrotorn utanför hjulbultarna med händerna. Ställ den gamla bromsrotorn åt sidan och skjut den nya bromsen rotorn på hjulbultarna. Skjut den nya bromsrotorn hela vägen tillbaka till hjulaggregatets plattan.
10

Flytta till passagerarsidan av Altima och följ stegen ovan för att ersätta bromsrotorn. Installera sedan om bromsoken och framhjulen på båda sidor av Altima. Dra åt muttrarna ner så hårt du kan få dem med däck verktyg.
11

Jack Altima tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk Altima till marken. Veva bilen och pumpa bromspedalen uppåt och nedåt för att ställa bromsbeläggen till de nya broms rotorer. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58038.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.