Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Harmonic Balancer på en Mustang 5 liters motor

Den harmoniska balancer på din Mustang 5,0-litersmotorn tjänar tre olika syften. Det används för inställning av tändinställningen för motorn, ger det rotationskraften att vända de medföljande drivremmarna och det hjälper till att balansera vevaxeln. Den harmoniska dämpare kan slitas ut med tiden, vilket gör utbyte av denna del behövs. Med rätt verktyg kan du göra detta i ungefär en timme. Saker du behöver
Ratchet
Socket Krita
satt & Bar-typ dämpare avdragare
Nya dämpare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

bort Serpentine belt. Rotera uppåt spännaren att lindra spänningar från bandet och ta bort remmen. Markera den yttre kanten av bandet med krita om du kommer att återanvända den. Detta kommer att markera vilken sida av bandet är vänd utåt.
2

Demontera drivremmen remskiveenhet från dämparen genom att lossa dess fyra skruvar. Ställ åt bultarna och remskivan åt sidan.
3

Lossa harmoniska dämpare bulten i vevaxeln. Lämna bulten gängad vid minst tre eller fyra hela varv. Fäst avdragare till dämparen, placera sin fot mot huvudet av vevaxeln bulten. Trä de remskivsskruvar så långt in i dämparen som de kommer att gå. Vrid centrum gängade axeln på avdragare medsols med en socket och ratchet tills dämparen vilar mot botten av den kvarhållande skruvhuvudet.
4

Avlägsna avdragaren från dämparen. Ta tag i dämparen ordentligt och dra bort vevaxeln.
5

Skjut den nya dämparen över änden av vevaxeln. Thread bulten så långt det går för hand och dra åt den till mellan 85 och 100 foot-pounds. Sätt tillbaka remskiveenheten.
6

Byt serpentin bälte, att noggrant uppmärksamma bältesdragningen. Vrid spännaren moturs och skjut bältet under de två sista skivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62125.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.