Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb för 1996 Dodge 4x4

De 1996 Dodge 4x4 lastbilar kom utrustade från fabrik med skivbromsar fram och antingen skiva eller trumbromsar på bakhjulen. Skiva bromsbelägg stoppa bakhjulen genom att applicera friktionskraft till broms rotorer. Trumma bromsbackarna stoppa de bakre hjulen på lastbilen genom att applicera friktion till den inre ytan av bromstrumman. Ju mer bromsen används, desto längre broms materialet kommer att bära ner. Byt bromsarna innan bromsning materialet når mindre än en kvarts tum. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Liten brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Bungee sladd
6-tums C-clamp
Nya bromsbelägg
Momentnyckel
Gummiklubba
Bromsfjäder borttagningsverktyg
Ny bromsbackar
Ficklampa
bromsback justering verktyg
Visa fler instruktioner
1

Park 1996 Dodge 4x4 lastbil på ett jämnt underlag och stäng av motorn. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lossa alla muttrarna från framhjulen med en rörtång. Jack den främre änden av lastbilen upp och placera pallbockar under ordentlig front stöttningspunkter. Sänk domkraften tills lastbilen kommer till en säker stopp på toppen av pallbockar. Lämna jack upprätt under lastbilen.
3

Ta bort alla muttrarna från framhjulen och dra framhjulen off. Placera varje hjul nära varje arbetsområde. Flytta över till förarsidan framhjulet område och lokalisera bromsok, i sidan av där bromsbeläggen är inrymda. Lossa och ta bort de två primära bromsok montering bultar på baksidan av bromsok med en spärr och en socket. Dra åt bultarna ur bromsok och placera dem på marken.
4

in spetsen på ett litet spett genom öppningen på framsidan av bromsok. Bänd det inre bromsbelägget mot bromsrotorn tills bromsok är lös nog att ta bort från rotorn. Dra bromsok från hjulet och hänga bromsok till en av styrkomponenter bakom hjulnavet med en bungee rep. Dra den yttre bromsbelägg ur bromsoket. Den yttre bromsklossen ligger mittemot bromsbelägg som är mot bromsok cylindern.
5

Slide ena änden av C-klämman runt baksidan av bromsoket och den andra änden runt framsidan av inre bromskloss. Vrid långsamt Tvingfäste medurs för att komprimera den inre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern är helt inne i okhus. Lossa och ta bort C-klämman från bromsoket. Dra det inre bromsbelägget ur bromsoket.
6

in de två nya bromsbelägg till klämmorna insidan av bromsoket. Inspektera ytan på bromsrotorn för eventuella skador som överdriven spårsvarvning och större förslitning. Om skadan är överdriven, dra rotorerna bort och ersätta dem med nya rotorer.
7

Avlägsna bungee rep från bromsok och skjut bromsok ovanpå bromsrotorn. Skruva fast de två primära fästbultarna tillbaka genom baksidan av bromsok. Dra åt bromsok bultar ner tätt. vridmoment bromsok bultar ner till 25 foot-pounds med en momentnyckel och en socket. Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på tight. Flytta till den främre passagerarsidan hjulet och byt bromsbeläggen på samma sätt.
8

Jack den främre änden av 1996 Dodge 4x4 lastbil tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk den främre till marken. Slutför dra åt muttrarna ner tätt. Lossa alla muttrarna på båda bakhjulen med rörtång. Flytta uttaget på baksidan av lastbilen och uttaget den bakre änden uppåt. Placera domkraften under lämplig bakre stöttningspunkter och sänka bakdelen av trucken på pallbockar. Låt uttaget på plats.
9

Finish avlägsna muttrarna och de bakre hjulen från baksidan av lastbilen. Placera varje bakhjul nära varje arbetsområde. Flytta till förarsidan bakhjulet, och avgöra om de bakre bromsarna är skivbromsar eller trumbromsar. De 1996 Dodge 4x4 lastbilar har trumbromsar på bakhjulen, men om din är skivbromsar, följ samma procedur som för den främre bromsbelägg ersättare. För trummor bromsar, börja med att dra bromstrumman från toppen av förarsidans bakre bromsbackar. Om trumman sitter fast, använd gummiklubba för att knacka trumman off. Placera trumman på marken. Undersök insidan ytan på trumman för skador, såsom svarvning och slitage. Om skadan är stor, byt ut broms trumman mot en ny.
10

Ta bort den övre bromsback nedhållande fjädrar från fästpunkten i mitten av fästplattan med bromsfjädern borttagning verktyg. Ta bort de två nedre bromsfjädrarna sko hållaren från fästplattan och hallarna insidan av varje bromsback med broms sko våren borttagningsverktyg. Dra bromsbackarna isär med händerna och dra dem rakt av fästplattan. Placera den gamla bromsbackar åt sidan.
11

Packa upp den nya förarsidans bakre bromsbackar kit. Placera nya bromsbackar på fästplattan och installera de bästa håll-down fjädrar och botten fjädrar hållaren med bromsvajer våren verktyg. Den nya kit kommer med hållarna Bromsfjäder redan inne på bromsbackarna. Försök att skjuta bromstrumman under de nya bromsbackar. Om det inte passar, flytta till baksidan av bromsbackarna fästplattan och lokalisera bromsvajer hålet justering tillgång. Shine ficklampan genom hålet och leta växlarna malteserhjulet. Kugghjulen fästa malteserhjulet är vad justera bromsbackarna fram och tillbaka.
12

Skjut slutet av bromsvajer justeringsverktyget genom öppningen på baksidan av bromsen skon fästplattan. Vrid kugghjulen på stjärnan hjulet medurs för att komprimera bromsbackarna mot varandra. Detta kommer att göra rummet behövs för att glida trumman över bromsbackarna. Skjut trumman över bromsbackarna och skjut tillbaka hjulet över trumman. Skruva muttrarna på tätt.
13

Flytta tillbaka till baksidan av bromsbackarna fästplattan och vrid växlarna malteserhjulet på bromsskon justeraren motsols tills bromsbackarna är helt komprimerad till bromsen trumma. Stjärnan hjulet slutar röra sig när skorna är helt komprimerad till bromstrumman. Vrid malteserhjulet kugghjulen medurs en till två gånger för att positionera bromsbackarna till rätt avstånd från ytan av bromstrumman.
14

Flytta till passagerarsidan hjul område och upprepa samma processen att ersätta bromsbackarna. Jack den bakre änden av 1996 Dodge 4x4 lastbil tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk den bakre änden till marken och ta bort jack. Avsluta åtdragning av muttrarna ner tätt på båda bakhjulen.
15

Dra runt motorn upp och tryck ner bromspedalen och ut fem eller sex gånger som sittplats de främre bromsbelägg till rätt avstånd från ytan av broms rotorer. Detta kommer också att placera bromspedalen till rätt position. Lossa parkeringsbromsen och provköra lastbilen för att se till att bromsarna fungerar. Parkera trucken och stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59211.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.