Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Rig en bil för att spara gas

Rigg en bil för bränsle körsträcka är en bra strategi. De flesta människor tänker trimma motorn är ett sätt att få bättre gas körsträcka. Om inte motorn går dåligt, är det en liten del av de samlade kraven för bra gas körsträcka. Hela bilen måste åtgärdas för att effektivisera och minska luftmotståndet, minska rullmotståndet och extrahera fulla potential från motorn. Det krävs arbete, men resultaten kommer snabbt utdelning. Saker du behöver
Wrench in
3/8 Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Oljor dielektriskt fett
Filter
Visa fler instruktioner

1

Undersök kroppen av bilen. Tillägg såsom bagagehyllor, krom lister, emblem, eller lägg-på lampor eller ljus barer orsaka drag. Ta bort dem om det är praktiskt. Tanken är att göra fordonet så snygg som möjligt. Lera och sot kommer att orsaka luftmotstånd. En tvättad och vaxad bil glider genom luften mycket bättre än en smutsig.
2

Koppla och rengör elektriska anslutningar under huven. Använd renare aerosol kontakt på alla som är tillgängliga, och lägg en liten bit av dielektriskt fett till varje kontakt. Detta hjälper mot motor värme och sänker resistansvärdet för viktiga kretsar. En stark ström måste strömma till tändspolar och bränslespridare. Denna lilla förbättring kommer att bidra till att minska kretsen belastningen och det motsvarar bättre bränsle körsträcka. Tjänsten batteriet och försäkra att det finns rena batteri-anslutningar.
3

Montera nya tändstift och kablar. Moderna trådar suppression-utformade för att hålla antändning buller av radioapparater och kretsar dator. Över tiden, dessa trådar försämras. Använda tändstift baserade på klimatförhållanden snarare än rekommendationer tillverkaren kommer att bli bättre körsträcka. Biltillverkare installera en plugin för att tjäna det bredaste utbudet av marknader, men kan fordon i varma klimat gynnas av en kallare-rated plugg. Detsamma gäller för ett kallt klimat fordon, som har en varmare plugg har installerats. När motorn blir för varm, är tidpunkten reduceras automatiskt och som skadar bränsle körsträcka - för kallt, och motorn kräver mer bränsle bara för att köra. Det gör ont även bränsle körsträcka.
4

reparera alla de drivande tillbehör. Om servopumpen är bullriga, generatorns gnäller, eller luftkonditioneringen skallror kompressor, reparera dem. De tar kraft från motorn och skada gas körsträcka. Ändra drivrem (fläktrem) om den är sprucken, glaserade eller patinerade. Glider bälten betyder sämre gas körsträcka.
5

Installera smala däck. Rådgör med en seriös däckhandlare och bestämma den minsta däck som kan användas säkert. De flesta tror större är bättre. Inte med däck och gas körsträcka. Däck orsakar friktion och skapar rullmotstånd. En mindre kontaktyta sänker friktion och motstånd, och det motsvarar bättre gas körsträcka.
6

Byt motorolja och transmissionsolja, och bak-wheel fordon bör byta bakaxel glidmedel. Var och en av dessa komponenter är utformade för att sänka inre friktion. Rådgör med lokala smörjning leverantörer och bestämma den bästa produkten för det lokala klimatet. Det gör en stor skillnad i prestanda. Oljor bo för tjock i kallt väder, och bryta ner i varmt. Få rätt produkt i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60841.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.