Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Passat Frambroms

Din Volkswagen Passat s bromsbelägg är tillverkade av friktionsmaterial att absorbera den värme som alstras under bromsning. Över tid och med tillräcklig användning, kommer bromsen dynmaterialet foder avklinga, och de främre bromsbelägg måste bytas. Detta görs bäst med båda hjulen "Byt ut bromsbeläggen samtidigt. Denna reparation förfarande är relativt enkel och kan göras hemma med rätt verktyg och personlig skyddsutrustning slitage. Saker du behöver
Skyddsglasögon
mekaniker handskar
filtreringsmask
Däck järn
Jack
Jack står
Turkiet Baster
Bromssystem Cleaner Review Shop trasor
Box skiftnyckel uppsättning
obestämd nyckel satt
Wire
Nya bromsbelägg
Large Tvingfäste
New bromsok montering bultar
Momentnyckel
DOT4 bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Ta av locket på bromsvätskebehållaren. Ta bort två tredjedelar av vätskan med en kalkon baster. Sätt tillbaka locket på behållaren.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med ett däck järn. Lyft upp framvagnen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulen.
3

Spray bromssystem renare på bromsoket och rotorn. Torka bort bromsdamm av de besprutade områdena med butik trasor. Börja med ena sidan av bromsarna och använda andra sidan som en referens.
4

Håll styrpinnarna med en skiftnyckel samtidigt skruva loss de övre och undre skruvarna till bromsoket med en fast nyckel .
5

bort bromsoket och häng upp den ur strut spiralfjädern med en bit ståltråd.
6

Ta ut de inre och yttre elektroderna från bromsok monteringsfäste .
7

Inspektera boot kolven damm för slitage eller skador. Inspektera kolv för läckor bromsvätska. Om någon komponent är skadad, byt bromsok.
8

Bifoga ett kit bromsluftning till luftningsskruven. Lossa luftningsskruven med en skiftnyckel trampa sedan bromsok kolven i bromsoket hålet med en stor C-clamp. Låt överskott spill bromsvätska i satsens behållaren. Dra åt luftningsskruven när kolven har tillbakadragen och ta satsen bromsluftning.
9

Sätt in den nya inre och yttre dynor till bromsok fästet.
10

Installera bromsoket. Sätt i de nya bultar och dra åt dem till 22 foot-pounds med en momentnyckel medan du håller styrpinnarna på plats med fast nyckel.
11

Upprepa steg 3 till 10 för den andra fronten hjulets bromsbelägg.
12

Tryck på bromspedalen när du är klar byter bromsbelägg och bromsok är installerade. Pumpa bromsarna tills elektroderna ingrepp med rotorerna och pedalen känns fast.
13

Montera hjulen då fingrarna dra åt muttrarna.
14

Avlägsna domkraften stativ och sänk Passat s främre till marken med domkraften. Dra åt muttrarna med 89 foot-pounds med momentnyckel.
15

Fyll bromsvätskebehållaren vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58593.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.