Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Metoder för Auto Sprutmålning

Om en bil har varit i en olycka, reparation ofta innefattar tillämpa färg på de skadade områdena. Garage använder en mängd olika auto sprutlackering metoder. Konventionell spruta målning

Konventionell luft sprutmålning har använts under en lång tid. Det finfördelar vätska strömmar av färg för att producera fin spray. Metoden är också kallad låg volym högt tryck. En luftkompressor används för att tillföra luft till sprutpistolen och ett tryck system tillför färgen. Denna spray metod är känd för att producera en slät yta och det ger den bästa graden av finfördelning. Denna metod ger en hög nivå av kontroll av operatören. Denna metod har höga luftutsläpp och tenderar att över-spraya ytorna som bearbetas. Detta orsakar låga överföringshastigheter effektivitetsvinster.
Högtrycksmålning

Högtryckssprutning möjliggör ett jämnt skikt av färg och eliminerar vissa penselföring och skära i. entreprenörer för underhåll, byggande och institutionella tillämpningsändamål använder högtrycksmålning. Denna typ av automatisk sprutmålning använder inte tryckluft. Färgen pumpas genom små öppningar som kan finnas i ena änden av sprutpistolen. Det tryck som används för att driva färgen ut ur sprutpistolen är från en luftdriven vätskepump och det varierar från 500 till 6500 psi för att uppnå atomisering av färgen. Den lufttomt metod ger större droppar av färg som ger ett färgskikt som är tyngre. Metoden är mer portabel och använder högviskösa beläggningar.
Elektrostatisk sprutlackering

En elektrostatisk Lackspray systemet är en mycket effektiv teknik för tillämpning av måla till specifika arbetsstycken. I denna metod för sprutmålning, kan både flytande och pulver färger användas. Elektrostatisk sprutmålning kan vara manuell eller automatiserad för användning i metallbearbetning, anpassade målning och fordonsindustrin. Denna metod använder principen om attraktion av motsatta laddningar. Atomiserat färg utmatas från sprutpistolen på ett sådant sätt att den utvecklar en elektrostatisk laddning. Laddningen sker vid spetsen av sprutpistolen, som består av en laddad elektrod. Denna färg sprutas därefter på ytorna, som motsatt laddade. Som små färgpartiklar repellera varandra på substratet, sprider färgen ut. Denna metod är effektiv i fråga om materialkostnader och arbetskraftskostnader. Det ger också den fördelen att det omfattar ett substrat som arbetat med jämn tjocklek, inklusive områden som inte lätt kan nås. Denna metod är att det är dyrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61128.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.