Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en Audi

Slitna bromsar inte bara orsaka obehagliga gnisslande ljud under körning, men de är också osäkra på grund av deras minskade stopp förmåga. Med Audi återförsäljare ändra dina bromsar kan bli mycket dyrt, särskilt när man betänker att ändra dina bromsar, beroende på vilket år din bil gjordes, kan vara ett enkelt gör-det-själv-jobb. Nedan finns den information du behöver veta för att ändra dina bromsar. Saker du behöver
Däck järn
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Ratchet och uttag (troligen en 7 mm hylsa) katalog Bromsok verktyg
Visa fler instruktioner
1

Placera en tegelsten fast bakom varje bakhjul för att förhindra rullning.
2

Höj den främre delen av bilen med en domkraft och placera pallbockar under bilen till säkra den.
3

Använd ett däck järn för att ta bort muttrarna.
4

Dra hjulen bort från bilen och ställ dem åt sidan.

5

Använd en spärrnyckel och uttag för att ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok som håller den på plats. I de flesta Audi, dessa bultar behöver 7 mm hylsor.
6

Dra okhuset bort av rotorn, men vara noga med att inte dra bort linjen bromsvätska. Koppla denna linje kommer att göra hela processen mycket svårare och stökigare.
7

Inspektera rotorn för att se till att det inte är skev och har inga hack eller spår i den. Du kan göra detta genom att köra handen över ryggen och framsidan av rotorn, men se till att rotorerna har haft en timme eller så för att svalna. Om rotorerna känner skadats på något sätt, kommer de att behöva rakas eller ändras.
8

Ta ut de gamla bromsbeläggen från bromsoket och kassera dem. Många Audi använder ett lim för att hålla dynorna på bromsok, om så är fallet på din bil, måste du bända ut dem
9

Använd ett bromsok verktyg pressa kolven i. bromsok på plats. Om du gör det kommer att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
10

Sätt nya bromsbelägg i bromsoket och placera bromsok tillbaka på rotorn.
11

Skruva fast bromsok på plats.
12

Sänk främre delen av bilen, och flytta tegelstenar från de bakre hjulen på framsidan av framhjulen för att hålla bilen rullar framåt.

13

Höj den bakre änden av bilen med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under den bakre änden för att hålla det säkert.
14

Använd ett däck järn för att ta bort muttrarna på de bakre hjulen och ta bort hjulen.
15

Ta bort de två skruvarna bakom okhuset och dra bort bromsoket. I vissa nyare Audi är kolven styrs elektroniskt, och som ett resultat det kommer att hålla trycket på rotorn. För att dra in kolven, behöver du ett verktyg som kallas en VAG verktyg. Om du har det här verktyget, använd enligt anvisningarna för att dra in kolven, om ni inte gör det, köpa det eller har dina bromsar ändras av en professionell.
16

bort bromsbeläggen från bromsoket och ersätta dem med de nya, med hjälp av ett bromsok verktyg för att trycka tillbaka kolven om det inte är elektroniskt styrd.
17

Inspektera rotorerna för hand för att se till att de är fria från varp, hack eller spår.
18

Placera bromsok tillbaka på rotorn och skruva den på plats.
19

Sätt tillbaka hjulen på bilen och skruva dem i säkert.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57260.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.