Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort adaptern oljefilter i en 97 Chevy Astro

Motorn på en 1997 Chevrolet Astro van använder olja för att smörja cylinderväggarna. Denna olja bryts ner och plockar upp smuts och sot över tiden, och det är därför motorn har ett oljefilter. De filter fästen till motorn på ett oljefilter adapter. Skulle denna adapter någonsin tömma sina trådar, kommer du inte längre att kunna montera ett oljefilter. För att åtgärda problemet måste du först ta bort adaptern oljefiltret från motorblocket, som tar runt en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner

1

Park Astro på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Astro med domkraften och sätta pallbockar under sub-frame av van.
2

Sätt dräneringstråget under oljefiltret på förarsidan av motorblocket. Lossa oljefiltret med oljefilternyckel och låt oljan rinna av sidan av filtret och in i tråget. Bort oljefiltret resten av vägen med händerna och vänta på oljan till slut tömma ur oljefilteradaptern bostäder. Addera 3

Unbolt klämman som håller oljekylaren linjer stadig med 3/8-tums Ratchet och uttag. Nyp de vita Snabburkoppling clips som håller oljekylaren linjer oljefilteradaptern med ena handen och dra linjerna oljekylare ur oljefilteradaptern.
4

unbolt oljefilteradaptern från motorblocket med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra oljefilteradaptern nedåt bort från motorn och ut från undersidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61926.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.