Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsservo på en 97 GMC Sonoma

Bromskraftförstärkaren på en 1997 GMC Sonoma är den viktigaste komponenten som driver bromsvätska till alla de bromsande delarna. När bromspedalen trycks in, trycksätter bromsförstärkare huvudcylindern. Bromsvätskan rinner sedan ut ur huvudcylindern och i bromsoken. Om bromsen booster någonsin förlorar sin vakuum, kommer det inte att kunna stoppa bilen på ett säkert och effektivt sätt. Byt ut den omedelbart för att förhindra osäkra bromsning. Saker du behöver
Ficklampa
platt skruvmejsel
skruvnyckel som
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums set drivhylsa

Visa fler instruktioner
1

Park 1997 GMC Sonoma på en plan yta och öppna huven. Leta upp 12-av-12 runda bromsförstärkare monterad på bakre förarsidan brandvägg. Dra vakuum linje ut på framsidan av bromsservon med handen.
2

Flytta tillbaka till förarsidan. Titta bakom bromspedalen med ficklampan och leta upp klippet som håller kopplingen bromsservon till bromspedalen. Bänd klippet ur kopplingen med platt skruvmejsel. Sätt klämman på en säker plats.
3

Leta huvudcylindern som är fäst på framsidan av bromsservon. Lossa och ta bort de metriska skruvarna från huvudcylindern med en öppen ände metrisk skiftnyckel. Dra försiktigt huvudcylindern rakt av bromsservon och sätter ner ovanpå motorrummet.
4

Lossa och ta bort alla skruvar från hela bromsservon med en ratchet, förlängning och uttag . Dra bromsservon rakt av brandväggen. Ta bort den gamla packningen från bromsservon eller brandväggen.
5

Placera den nya packningen över baksidan av den nya bromsservon. Sätt den nya bromsservon tillbaka över brandväggen. Skruva alla bultar på och dra åt dem för hand. Dra åt bultarna i en alternerande sekvens med ratchet, förlängning och uttag.
6

Skjut huvudcylindern tillbaka på framsidan av bromsservon. Skruva skruvarna och dra åt dem med fast nyckel.
7

Anslut kopplingen bromsservon till baksidan av bromspedalen. Skjut klämman tillbaka genom att säkra kopplingen till bromspedalen.
8

Skjut huvudet av vakuum linjen i öppningen på framsidan av den nya bromsservon. Dubbelkolla alla skruvar och muttrar är åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58994.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.