Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en platt Ventillyftare Kamaxel

Det finns två grundläggande kamaxel mönster : ? Flat ventillyftare ( lyftare ) eller rulle lyftare . Som man kan föreställa , har den platta ventillyftare en platt bas som följer den kamaxel lob, medan rullen lyften har ett hjul vid basen . Funktion

Syftet med en lyftare är att översätta den roterande rörelsen av kamaxeln i den fram-och återgående rörelse --- upp och ner --- av ventilsystem . Lyften ger sin rörelse till tryckstången som i sin tur överför ärendet till resten av ventilkomponenterna ( vipparmen och ventiler ) .
Design and Performance
< p > utformningen av platta ventillyftare är faktiskt inte helt platt . Istället har de en mycket liten radie på undersidan som --- vid drift --- får dem att rotera inuti lyftaren borrning . Detta håller basen av lyftaren och loben av den smorda kammen . Platt - Nock kammar har ersatts av effektivare vält - Nock kammar i produktions -motorer , med början i mitten av 1980-talet .

Addera ditt Usage and Applications inte längre vanligt i moderna produktionsanläggningar motorer , de platt - Nock kammar är fortfarande populär i eftermarknaden motorn bygger på grund av sin enkelhet och låga kostnad . Dock har oljebyte kompositioner --- baserat på strängare utsläppsnormer --- resulterat i en ökning av platt - Nock kam och lyftare misslyckanden . Används med ordentlig olja tillsatser , kan de erbjuda ändå meningsfull prestanda och tillförlitlighet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61123.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.