Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 1997 Mitsubishi Montero

Rätt broms funktionalitet är avgörande för säkerheten för förare och passagerare i en Mitsubishi Montero. Bromsarna själva varar från 3 till 5 år, beroende på hur mycket du kör och hur grov du kör. Bromsar säljs med en förväntad livslängd på miles, inte tid, varför det finns en sådan variation. Ändra alla fyra bromsarna på en 97 Montero, tar bara ca 2 timmar för den genomsnittliga at-home mekaniker. Saker du behöver
däck järn
Trä block (2) katalog Jack
Jack står (2) katalog Hylsnyckel
Twine
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på de bakre däcken med däck järn, två hela varv. Ställ träblocken framför framhjulen. Sätt bilen i parken, men inte handbromsen.
2

Ställ domkraften under bakaxeln på bilen och domkraften bilen tills däcken är 2 inches bort från marken. Ställ in domkraften under samma axel för att ge stöd och säkerhet. Ta bort däcken från bakaxeln.
3

Unbolt bromsok fäste från rotorn med hylsnyckel. Tjockleken monteringsfäste är halvmåneformade fästet bultad till rotorn. Knyt fästet på undersidan av bilen med snöre så att det inte finns någon belastning eller stress på bromsledningen.
4

Dra bromsbelägg ur fästet för hand. De är helt enkelt sitta där och kommer lätt glida ut.
5

Komprimera bromsoket cylindern (cylindern är i mitten av fästet) genom att trycka mot den med tummen eller handflatan.

6

Skjut nya bromsbelägg i spåren som de gamla satt i.
7

Bolt fästet tillbaka till rotorn. Placera däcket tillbaka på rotorn och skruva muttrarna på med händerna. Sänk bilen och dra åt muttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57712.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.