Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en A /C kompressor på en 2001 Hyundai Accent

Den 2001 Hyundai Accent är försedd med en varaktig och effektiv klimatanläggning. Hjärtat i systemet är den kompressor som är monterad på baksidan av motorn. Tillräcklig kompetens och kunskap om köldmedium återhämtning och uppladdning är avgörande för att utföra denna uppgift. Med en bra strategi och rätt verktyg och utrustning, kan det här jobbet vara klar inom några timmar. Saker du behöver
Köldmedium återvinningssystem
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
Manifold mätare
Kylkompressorolja
dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
1

Recover köldmediet. Höj huven på bilen och installera ett system för återvinning för att fånga R134-A köldmedium i din Hyundai Accent luftkonditioneringssystem. Installera både lågtryck och högtryck slangarna från maskinen på hamnarna bilservice och pumpa köldmediet från bilen till fånga trumman. När återhämtningen cykeln är klar, ta bort slangarna.
2

Höj framför bilen med en domkraft och placera pallbockar under den nedre länkarmarna där de fäster de främre rambalkar. Sänk bilen på läktaren och se till att bilen är säker på läktarna. Från bilens undersida, lossa remspännaren och ta bort den särskilda remmen som driver kompressorn luftkonditioneringen.
3

Ta bort den gamla kompressorn. Använd en 3/8-tums hylsa för att ta bort den bakre bulten som fäster och utloppsledningarnas slangarna till kompressorn. Inspektera aluminium flänsen som är en del av slangpaket för det gamla köldmediet tätningen och ta bort den om den har fastnat där. Koppla ur sladdkopplingsdonet som driver kompressorn kopplingen. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast kompressorn till motorblocket med uttaget. Sänk kompressorn och arbeta ut det underifrån bilen.
4

Förbered den nya kompressorn för installation. Lägg nytt köldmedium olja till kompressorn. Töm den gamla kompressorn genom att vända det och låta oljan droppa in i ett uppsamlingskärl. Uppskatta mängden dränerad olja och tillsätt detta belopp plus ett uns. Anledningen den tillsatta mängden används beror på att några olja kommer att vara i kylmediet som fångades, och en del olja kommer att förbli inuti kompressorn. Använd endast ny olja från en sluten behållare som köldmedelsolja absorberar fukt som skadar kylsystem.
5

Installera den nya kompressorn. Arbetet kompressorn på plats och dra åt alla fyra skruvarna innan säkra dem med socket. Bulten anpassningen är mycket exakt, och åtdragning en bult, innan de andra är installerade, kommer att skapa inriktningsproblem. Väl på plats, dra åt bultarna i ett korsvis sätt. Montera bakre slangpaket med en ny packning på plats. Koppla in den kompressorkoppling kontakten och sätt tillbaka remmen.
6

Evakuera systemet. Installera mätare luftkonditioneringen till de höga och låga portar på slangarna och fäst i mitten slangen från mätarna till en vakuumpump. Låt pumpen köras i minst 30 minuter stänger sedan spårvidd ventiler. Notera den blå mätaren och kontrollera att det är läsning i vakuum zonen och resterande stadigt. Om det börjar stiga, det finns en läcka, och atmosfärstryck rusar in i luftkonditioneringssystemet. Om det finns en läcka, reparera den innan du fortsätter.
7

Ladda systemet med köldmedium. Accent använder närmare 600 gram köldmedium eller ungefär två små burkar av R-134A köldmedium. Ta mitt slangen från vakuumpumpen och koppla den till en kan peka på. Pierce burken med kranen och öppna den blå ventilen - sugsidan - av grenröret spårvidd. Låt den första burken att helt dränera in i systemet. Stäng den blå ventilen, fästa den andra kan, genomtränga kan med kranen och öppna ventilen. Dränera kan i systemet, starta bilen och slå på luftkonditioneringen till dess maximala inställning. Låt den blå mätaren att stabiliseras på 35 till 40 PSI, stäng ventilen och ta bort slangarna från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61008.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.