Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Ta bort en drivaxel på en sändning på en Mitsubishi Mirage

De drivaxlar på överföringen av en Mitsubishi Mirage översätta vridningen av transmissionen till att vrida hjulen. Dessa drivaxlar - även kallad halvaxlar - ha CV, eller konstant hastighet, fogar på varje ände som kräver regelbundet underhåll. Inuti dem är en smord fogen. Detta fett hålls på lederna med en gummistövel, som om det rivs kan låta fett att läcka. För att åtgärda problemet, drivaxlarna måste avlägsnas från fordonet och repareras. Först dock, måste du ta bort den gamla. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
Spetstång
1/2-tums Ratchet och uttag
skiftnyckel som
Plasthammare
Hub avdragare
24-tums brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av Mirage med domkraft och lägg ner det på ett par jack står. Unbolt hjul med däck järn och lägg dem åt sidan. Ta bort sprinten i mitten av rotorn, med hjälp av nål-tång, ta sedan bort hälften axelmuttern med 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

Unbolt framhjulet hastighet sensorn från halva skaftet, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt nedre kulleden från styrspindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Ta bort hälften stödaxeln bäring från chassit, med 1/2-tums Ratchet och uttag, om du arbetar på passagerarsidan.
3

Anslut hubben avdragare på broms klackarna och dra åt avdragare för att pressa den halva axeln ur mitten av styrspindeln. Placera ett spett mellan sändning och halva skaftet och dra ut det medan du knackar på växellådshuset med plasthammare. Ta bort hälften axeln från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60644.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.