Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör frambromsarna på en 1997 Ford F-150

Truck bromsar är konstruerade för att stoppa lastbilen med lite pålagt tryck och att göra det snabbt i en nödsituation. När bromsarna på en Ford F-150 börjar gå ut, måste de diagnostiseras direkt. Det enklaste sättet att berätta om dina bromsar behöver bytas är genom en av tre kontrollampa tecken: det finns ett gnisslande ljud när du kör eller när du bromsar, bromsar "ta tag" eller stoppa hårt med lite tryck, eller när bromsarna svarar inte. Om något av detta inträffar är det dags att ändra dina bromsbelägg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Rope
träkloss
Ratchet skiftnyckel uppsättning
Tvingfäste
Nya bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på däcken. De muttrarna behöver lossas före F-150 höjs upp i luften. Ta inte bort klackarna, bara rotera dem ett helt varv moturs. Placera träklossar säkert bakom bakdäcken.
2

Jack upp F-150. Skjut domkraft under ett stödstag under den främre delen av trucken. Höj lastbilen tillräckligt hög att en pallbock kan placeras vid sidan av uttaget under stödet strut. Upprepa detta för den motsatta sidan av lastbilen. Addera 3

bort däcken. När F-150: s däck är av marken, fortsätta att ta bort muttrarna helt. Avlägsna däcket när alla klackarna tas bort.
4

Använd en spärrnyckel inställd för att ta bort bromsoket mount. Avlägsna helt bromsok mount från rotorn (bromsok fästet är den halvmåneformad metallfäste fäst vid hjulet rötor). När fästet tas bort, använd repet för att avbryta fästet från undersidan av bilen för att undvika belastning på bromsledningen slangen (den lilla svarta slangen sticker ut från fästet).
5

Ta bort bromsbeläggen. Bromsbeläggen ska lätt glida ur bromsok fästet.
6

Komprimera bromsok fästet. I centrum av bromsok mount kommer du att se en 3 - till 5-tums bred cylinder, detta är ok. Att komprimera bromsok, placera Tvingfäste runt fästet så att en ände trycks mot den baksida av fästet och den andra trycker mot bromsoket. Fortsätt att dra åt C-klämman tills tjockleken är jäms med fästet.
7

in de nya bromsbelägg. De nya bromsbelägg bör lätt glida in i spåren där de gamla bromsbeläggen tagits bort från.
8

Bolt bromsok fästet tillbaka på rotorn. Knyt upp fästet och sätt tillbaka den till rotorn. När rotorn är ansluten, kan du placera däcket på hjulet och skruva på muttrarna. Se till att dra åt dem jämnt och endast till finger-täthet. När fordonet sänks, sedan använda ett däck järn att helt dra öronen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57666.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.