Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen i en Toyota Camry V6

V6 Toyota Camry är utrustad med skivbromsar fram och trampdynor. De bakre bromsarna på Camry kan antingen komma som trum-och sko bromsar eller bak skivbromsar och bromsbelägg. Byta skal och /eller bakre dynorna är ganska lika trots de bakre dynorna är betydligt mindre. De flesta broms installation anläggningar rekommenderar byte eller renovering skivor /rotorer vid byte bromsbelägg, men om du byter ut dynorna på egen hand, bör du åtminstone inspektera rotorn för att avgöra om den ska bytas. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Lug nut skiftnyckel
Metric box-nyckel som
Skruvmejsel
smörjmedel Silikon broms (medföljer ersätter pads) eller Anti-beslag förening
Liten pensel (konst typ) katalog Stora kanalen låser
klipp Replacement skallra
ersätter pad med anti-skrika shims
Momentnyckel med en 21-mm hylsa
Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln (om tillämpligt) och sedan knäcka muttrarna löst på ett däck med klacken skiftnyckel.
2

Lyft hörnet av Camry med en domkraft och placera domkraften stå under lämplig ram järnväg. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet. Ställ den åt sidan.
3

Använd en 14-mm handen skiftnyckel för att ta bort de övre och undre bromsok bultar. Ställ dem åt sidan. Ta bort bromsoket. Om det har fastnat på plats, använd skruvmejseln för att bända bort det av dynorna och rotor från botten av okets hus. Placera bromsoket åt sidan utan att låta det dingla från broms slang.
4

Bänd gamla bromsbelägg ur bromsok fästet med hjälp av skruvmejsel om det behövs.
5

Inspektera rotorn för poängsättning, ojämna spår, eller rost uppbyggnaden på frontplattan där dynorna kontakta den. Om rotorn verkar smidig och bromssystemet i Camry har inte haft en pulsering, kan du avstå från rotorn ersättningsproceduren om så önskas.
6

Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel eller anti- ta föreningen till bromsok fästet där skallra klipp sitta med en pensel konstnär målar, och sedan knäppa de nya skallra klippen på plats. Applicera ett mer liberalt skikt ovanpå skallra klipp där pad flikarna kontakt klippen.
7

Installera pad slitage indikatorer på dynorna, om det inte redan förinstallerat av tillverkaren. Se till att pilen på indikatorplattan pekar i rotationsriktningen. Om det inte redan installerats av dynan tillverkare, installera anti-skrika shims på utsidan av varje platta och sedan installera dynorna i bromsoket fästet.
8

Komprimera bromsok kolv i hålet långsamt hjälp en stor par kanal lås. Byt bromsok över kuddar och rotor och sedan ersätta bromsok bultar och dra åt. Byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna ordentligt, sedan sänka Camry och dra åt muttrarna med momentnyckel och en 21-mm hylsa till 80-fot pounds. Byt navkapsel.
9

Pump foten bromspedalen tills pedalen känns fast och sedan upprepa processen för den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57289.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.