Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en High Hästkrafter Small Block Chevy Motor

Bygga en hög hästkrafter small block Chevy motor kräver noggrann planering och forskning. Idag, kan erfarna maskinbyggare uppnå produktion av mer än två hästkrafter per kubiktum med genomtänkt design och känsla för detaljer. "Stroker" kombinationer - med vevaxel slår längre än standard - tillåter förskjutningar av drygt 400 cubic inches, och utgångar bortom 800 hästkrafter. Konkurrens crate motorer i denna kategori från välrenommerade byggare kostar betydligt mer än $ 25 per hästkraft. Saker du behöver
Aftermarket motorkomponenter
Performance motor monteringsanvisning
motormontering verktyg
Visa fler instruktioner
Utforma Short-blocket församlingen
1 < p> Planera motorn bygga som passar din budget, förskjutning och kraft mål. Du kan normalt designa motorer baserade på fabriken block för förskjutningar av 383 eller 406 cubic inches. Dessa motorer kan producera 500 hästkrafter eller mer med ganska vanliga eftermarknaden delar.
2

Köp ett motorblock tåla de riktade uteffekt. Du kan använda en lämplig fabrik blocket för upp till cirka 600 hästkrafter - mindre för lager-bil eller cirkel spår användning. För power mål bortom den nivån du bör använda eftermarknads block av två skäl: de har särskilda konstruktionsändringar som gör dem lämpliga för stora deplacement och hög hästkrafter, och den extra kostnaden för precisionsbearbetning och förberedelse av en fabrik blocket kan inte motiveras . Du kan ha en total kostnad närmar sig kostnaden för en eftermarknad blocket, men du kommer fortfarande att ha ett block med begränsad styrka och kraft kapacitet
3

Välj ett roterande enheten -. Vevaxeln, stavar och kolvar - med stroke och hålet - kolvdiametern - krävs för önskad effekt. Välj ett smitt stål vevaxel, smidda vevstakar med uppgraderade spö bultar och smidda kolvar aluminium för extra styrka. För en motor att köra på pump bensin, bör du rikta ett kompressionsförhållande på inte mer än 10-till-1. Racing motorer med extremt hög kompression kräver högoktanig racing bränsle.
4

Ta motorblocket och roterande enheten till en kvalificerad prestanda motor maskinist för inspektion och "BluePrinting." Blueprinting involverar mätning och bearbetning av alla kritiska ytor till exakta specifikationer. Block med stroker vevaxlar kan kräva slipning för ytterligare tillstånd.

Har din maskinisten balans och blåkopia den roterande enheten. Finish-bearbetning vev tidskrifter, stavar och kolv-pin borrningar till exakta toleranser garanterar korrekt olja godkännanden. Balansera monteringen lägger tillförlitlighet och frigör extra hästkrafter.
Heads, kamaxel och induktionssystem
5

Välj eftermarknaden topplock som ger optimalt luftflöde och lufthastighet för att nå din hästkrafter mål. Förmågan hos motorn att andas är nyckeln till att producera ström. En tumregel är 0,5 kubikfot per minut flöde för varje kubiktum förskjutning. Välj ännu högre flöde huvuden för höga varvtal konkurrens motorer.
6

Välj ett insugningsrör och förgasare som har tillräckligt flöde kapacitet för den avsedda motorn. De måste vara förenliga med luftflödet potentialen hos cylinderhuvudena. En enda planet grenröret är generellt bättre för konkurrensen, vidöppen-gasreglage applikationer, medan ett "höghus" dual-planet grenrör fungerar bra för "hot street" motorer.
7

Välj kamaxel. Detta val är avgörande - kammen bestämmer "tecken" på din motor, och i vilken varvtalsområde den producerar sin makt. En kam som är för litet eller för stort för cheferna kommer inte producera så mycket makt. Rådgör med huvudet tillverkaren, motor maskinist eller en anpassad kamaxel designer för rekommendationer. Lämna så många uppgifter som möjligt om motorns konfiguration och dess avsedda användning.
8

Montera motorn enligt instruktionerna i din högprestandamotor byggnad manual. Kontrollera och åter kontrollera alla fria utrymmen och inredningar. Testa montera så många gånger som behövs för att vara säker på att det inte finns några problem. Ett alternativ är att ha motorn maskinisten montera motorn. Hans expertis kan motivera bekostnad, eftersom han kommer att ha erfarenhet och utrustning för att rätta till eventuella problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61993.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.