Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsoken på bildäck


Skivbromsar utnyttjar en tung skiva, kallas en rotor. Skivan är bultad till hjulnavet och bromsoket omger skivan. Den bromsoket är fäst vid hjulet spindelenhet. Bromsvätska trycket från huvudcylindern bringar bromsok kolv att röra sig mot skivan. Tätningen runt kolven rör sig i sidled tvingar bromsbeläggen in i den roterande skivan. När bromsvätska trycket sjunker, drar kolvtätningen bromsok kolv ifrån disc.Over tid, kolvtätningarna blir stela och misslyckas med att skjuta bromsok kolvarna in skivan eller dra tillbaka kolven när trycket släpps. Föraren kommer att uppleva längre stoppsträckan och höra skrapande ljud som kommer från den drabbade bromsoket. När du bestämmer bromsok inte fungerar korrekt, vidta de åtgärder som följer för att ta bort den defekta delen. Saker du behöver
öppen nyckel box änden (2) katalog Breaker bar och 12-punkters socket
Ratchet och Hylsnyckelsats
Wheel Lock-tangenten
Momentnyckel
Air mutterdragare och socket set (tillval) katalog Fluid dropptråg
Skyddsglasögon
WD-40 (tillval) katalog Ny bromskaliperenheten
hydraulisk domkraft
Creeper
Stor platt skruvmejsel
Linje skiftnyckel
Ansiktsskydd
Visa fler instruktioner
1

Använd en stor platt skruvmejsel för att ta bort navkapseln utsätta muttrarna. Använd en mutterdragare och socket eller lug skiftnyckel för att lossa alla muttrarna på hjulet som du arbetar med. Se till att du använder brukarbromsen passande att ta bort tappmuttem med hjulet lås.
2

Blockera hjulen motsatta de som du arbetar med. Använd en hydraulisk domkraft för att lyfta upp bilen tillräckligt långt till position pallbockar vid fästena. Använd servicehandboken för årsmodell för att lokalisera var fästena sitter.
3

Låt hydraulisk domkraft ner en liten bit i taget, när väl pallbockar in under bilen, vilket gör Kontrollera att fordonet sätter sig på kontakterna rakt. Avlägsna domkraften och flytta den ur vägen.
4

Avlägsna muttrarna för hand eller med din lug skiftnyckel. Lägg alla muttrarna och hjulet låsknapp i navkapseln att undvika att förlora dem. Dra däcket fritt från hjulnavet och flytta undan.
5

Använd en ranka att flytta under bilen bredvid hjulnavet. Leta bromsok bultar (två) och spraya WD-40 på bultarna. Låt WD-40 för att tränga in i bultgängorna i ca 15 minuter.
6

Placera droppskålen under hjulnavet. Använd din linje skiftnyckel och öppna änden box fast nyckel för att koppla bort den flexibla broms slangen från fästet på bromsoket och bromsledningen. Använd öppen nyckel box slutet för att hålla trycket på slangen och linjen skiftnyckel för att lossa anslutningen till bromsoket. Vrid inte broms slangen eller låta bromsok hänga med slangen. Detta kommer att orsaka skador på slangen och läckor senare.
7

Använd mutterdragare eller breaker bar och 12-punkters uttag för att lossa bromsok mount bultar. Håll ena handen på bromsoket (för att förhindra att bromsok från att slå i golvet). Använd den andra handen för att skruva loss bultarna. (Lägg dem i navkapseln med annan hårdvara.) Tjockleken kommer nu vara fri att ta bort. Observera hur pausen kuddar är installerade i bromsoket. Detta kommer att göra installationen av de nya delarna lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56852.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.