Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Rotorer


Eftersom en broms rotor är mark mot av bromsbeläggen, bör det vara förvånande att den behöver vård så ofta som bromskloss. På grund av hur skivbromsar arbete, kan rotorer drabbas djupa spår och göra poäng i sina ytor. Även om de kan pågå längre än bromsbelägg, kommer de ändå till sist behöva bytas ut. Saker du behöver
Bil lyft
Ratchet
Tänger
Hammer
Wrench in
Däck järn
Mätur
Brake cleaner
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på fordonets hjul med ett däck järn. Du behöver bara ett eller två varv för att lossa dem innan fordonet.
2

Hissa upp bilen. En vanlig domkraft rekommenderas inte för detta, eftersom bristen på stabilitet utgör en allvarlig fara för mekaniker försöker nå under bilen för att byta rotorerna. Ta bort muttrarna
3

från däcket och sedan ta bort själva däcket. Förvara muttrarna i ett säkert område för att förhindra förlust.
4

Undersök bromsarna med en mätklocka för att rotorerna är inte skev eller skev. Ställ in indikatorn för att visa noll och sedan bifoga den till rotorn. Vrid rotorn, och om ratten förblir nära noll inställning, kommer rotorn inte behöver bytas ut, även om det fortfarande bör behandlas.
5

bort bromsoket för att få tillgång till rotorn. Leta reda på skruvarna som håller bromsoket till fordonet, och ta bort dem med en spärr. Betonar inte bromsen linje fäst bromsok under några omständigheter, i stället använder en klädhängare för att avbryta bromsoket utan att skada bromsledningen.
6

Ta det frigjorda rotorn från sin position. Om det behöver bytas, ta din ersättare rotor och sätta den i läge på skruven inlägg av hjulaggregatets.
7

Kontrollera att rotorn är ren och sedan installera bromsbeläggen och bromsoket . Om något du är osäker på hur man korrekt installera dessa komponenter, använd den andra sidan av bilen som en guide.
8

Kontrollera monteringen för renhet igen, eftersom smuts och sot kan påverka din bromsning systemet skadligt. Använd bromsrengöringsmedel om det behövs.
9

Upprepa processen på andra sidan av fordonet. Använd den sida du just har avslutat som en guide.
10

Byt däcket och skruva på muttrarna. Vänta tills fordonet har sänkts till slut dra åt dem för hand.
11

Testa bromssystemet genom att långsamt pumpa och släppa bromspedalen tills den fungerar normalt. Om bromspedalen inte fungerar korrekt, kontakta din lokala bilmekaniker. Manövrera fordonet innan bromspedalen fungerar är ytterst osäkra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56816.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.