Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Fram broms rotorer på en 2003 Chevy Silverado

De broms rotorer - även kallad skivor - på din Chevy Silverado behöver vara i gott skick. Märkbara repor eller spår på rotorerna, eller en skiva slitits ner till under sin minimala tjocklek (denna tjocklek är tryckt på skivan) innebär byte är nödvändigt. Om du behöver byta en broms rotor, behöver du sannolikt att ersätta båda. Inspektera tillståndet av rotorerna gång du ändrar bromsbelägg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Momentnyckel Avbitare
Visa fler instruktioner
1

Raise Silverado front och stödja den på pallbockar. Ta av hjulet, sedan placera muttrarna med fingrarna på hjulbultar att hålla rotorerna på plats.
2

Unbolt och ta bort bromsoket från rotorn med hjälp av en skiftnyckel, och avbryta bromsok någonstans med en stark tråd att skydda bromsen slangen. Unbolt och ta bort bygeln.
3

Avlägsna muttrarna från rotorn och skära av eventuella pressad metall brickor eller klipp som finns på reglarna med skärande tänger. Dra och skjut in rotorn från dubbar och navet.
4

Skjut ersättare bromsrotorn på pinnbultarna och hela vägen till navet. Du behöver inte installera några nya pressade brickor på detta nav.
5

Anslut bromsok monteringsfäste till rotorn, dra åt bultarna med en momentnyckel till 129 foot-pounds för en 1500 modell Silverado och 221 foot-pounds för en 2500.
6

Återanslut bromsoket på fästet och dra åt dess bultar till 80 foot-pounds.
7

Anslut hjul och sänka Silverado av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58334.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.