Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 1993 Plymouth Grand Voyager

I 1993 års Plymouth Grand Voyager är utrustad med främre och bakre skivbromsklossar. Bromsbeläggen är ansvariga för att stoppa Plymouth Grand Voyager genom att applicera tryck mot broms rotorer. När bromspedalen trycks inåt, skjuter bromsok cylindern mot bromsbeläggen. Bromsbeläggen komprimera då bromsen rotor. Friktionen från dynorna som trycks mot en roterande rotor är den huvudsakliga process som stoppar Plymouth Grand Voyager. Byt bromsbeläggen innan de slitas ner till slitagevarnare. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Safety står
Liten brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket kit
Rope
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 1993 Plymouth Grand Voyager på en plan yta och ställ in nödbromsen för att förhindra van från att rulla.
2

Lossa muttrarna från framhjulen med ett däck verktyg eller en rörtång. Ta inte bort muttrarna, bara lossa dem
3

Skjut domkraften under Grand Voyager och jack upp tillräckligt högt för säkerheten står.. Skjut säkerheten står under ramen järnväg på båda sidor av van. Placera säkerheten står nära till framhjulen så att de står säkert kan bära upp vikten av van. Sänk Plymouth Grand Voyager till säkerheten står och lämna jack upp.
4

Finish skruva varje tappmuttem från framhjulen med däck verktyg och sedan fingrarna. Dra framhjulen bort och placera hjulen ner platt för att hindra dem från att rulla iväg.
5

Lokalisera tillgång öppningen på sidan av bromsoket. Skjut den lilla spett i åtkomstöppningen och bända den yttre pad skivbroms mot baksidan av bromsoket. Detta kommer att orsaka bromsok cylindern att dra inåt och lossa bromsok nog att ta bort den från rotorn.
6

Leta bultarna glidstiftet på baksidan av bromsok. Det finns två övre och undre glidstiftet bultar som ansluter oket till okets hus. Avlägsna skruvarna glidstiftet genom att vrida bultarna moturs med Ratchet och en socket.
7

Dra ner på bromsoket från bromsskivan tills den övre delen av bromsoket också lossnar rotorn. Häng bromsoket till den främre fjäderben eller på ramen järnväg med ett rep.
8

Dra det inre bromsbelägget ur metallen stoppbygeln och ut ur bromsoket. Därefter, sänk C-klämman i bromsoket så att justeringen stången mot bromsok cylindern. Vrid C-klämman så att justeringen stången komprimerar bromsok cylindern inåt. Håll komprimera cylindern tills den är helt inne i bromsoket.
9

Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket. Dra den yttre bromsbelägg ur metallen stoppbygeln. Placera de två nya bromsbelägg i metallen klämmorna insidan av bromsoket. Untie repet från oket och häng bromsok tillbaka på sidan av rotorn. Skruva bultarna glidstiftet tillbaka i bromsoket och dra åt med Ratchet och uttag tills den sitter.
10

Skjut ratten på hjulbultarna och skruva muttrarna på plats. Dra åt muttrarna ner snäva med däck verktyg. Flytta till de övriga tre hjulen och följ föregående anvisningar för byte av bromsbelägg. När du är klar byter ut bromsbeläggen på alla fyra hjulen, bilen jack tillbaka upp och ta bort läktaren. Sänk van till marken och ta bort domkraften.
11

Veva Grand Voyager och pumpa bromspedalen fem eller sex gånger som sittplats bromsbeläggen till väl fungerande avstånd från rotorerna. Sedan, stäng av motorn.
12

Slutför dra åt muttrarna med däck verktyg. Använd sedan momentnyckel för att dra åt muttrarna med 100 foot-pounds på varje hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58156.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.