Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Konsekvenserna av att inte ersätta slitna broms rotorer

Körning på hårt slitna rotorer leder till en mängd broms problem. Välskött rotorer hålla din bil säker. Nyckeln till att vara säker ligger i att uppmärksamma tecken på slitna rotorer. Om din bromssystemet gör någon gnisslande ljud, vibrerar, pulserar, vickar eller skakar, måste hela systemet kontrolleras. Kontroll av systemet innebär inspekterande rotorerna och dynor för slitage och vätskenivån i systemet. Slitna rotorer kan leda till ödesdigra konsekvenser. Utmattningsrisk

Slitna rotorer har mindre massa och därmed värma upp snabbt, eftersom rotorerna inte längre kan absorbera och avleda värmen jämnt. Den snabba värmeabsorption leder till utmattningsrisk och accelererad pad slitage. I utmattningsrisk, rotorerna och dynor blir så varma att det kokar bromsvätskan i bromsok, vilket resulterar i porösa bromsar och mindre bromskraft. I fallet med accelererad pad slitage, utvecklar den uppvärmda rotorn grova fläckar, och dessa i sin tur äter bort på dynan snabbare. Om rotorn överhettas, i de flesta fall det inte finns tillräckligt rotorn att dyka upp igen, och rotorn behöver bytas.
Broms pulsering

Enligt Carroll Smith, en ledande broms expert, broms rotor varp existerar inte. Broms rotorer inte blivit så uppvärmd att bromsen rotormaterial varp. Han förklarar att broms rotorer blir ojämn på grund av pad material överförs till rotorn, och inte själva rotorn skevhet. Dynorna blir så varm att värmen smälter dynan materialet på rotorn, som bildar ett nytt material som heter cementiten. Cementit är en grov material och en dålig kylare. Bromsrotor ojämnheter leder till pad slitage, och om inget görs, pulsering med hög hastighet bromsning. Detta innebär att däcken vinglar och vibrera, vilket leder till en ryckig rattstång och låsningsfria bromssystemet misslyckande. Byte av rotorn är avgörande i det här fallet.
Corroded broms rotorer

Slitna rotorer också resultera från rost, korrosion och bristande användning. Rost eller korrosion orsakar ojämnhet i en rotor. Om du kör i extrema vinterförhållanden där de kastar salt på vägen sker korrosion av rotorn, särskilt om du lämnar bilen parkerad under långa tidsperioder. Om du kör med en delvis korroderad rotor, bär de korroderade delarna i en annan takt då de icke korroderade områden i rotorn. Denna ojämna slitage resulterar i överdriven tjockleksvariation och en illa sliten rotor. Slitna rotorer gör bromsok kolv resor längre när du bromsar. Om avståndet mellan bromsok kolv och rotorn överskrider specifikationerna, broms läcker vätska eller pinnar kolven, vilket orsakar fel på bromsarna. Resurfacing av bromsrotorn är motiverat i detta fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58309.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.