Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en Stripped Intake Bolt

En insugningsröret måste ha alla skruvar åtdragna till en viss fotpund att låta packningen för att skapa en ordentlig tätning mellan de båda anliggningsytorna. Stripped gängorna i bulten borrningen kommer att orsaka bulten att rotera fritt, vilket hindrar bulten från att dras åt ordentligt, vilket kan leda till läckage runt området av passytan. Saker du behöver
Husgänga-storlek och stigning diagram
Korrekt storlek borr
Borrmaskin
Skyddsglasögon
Tryckluft
Korrekt storlek kran
Wrench set
Rätt storlek heli-coil kit
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bultstorlek, tråd storlek och gängstigning av intaget bulten med bult-Storlekstabeller. Mycket uppmärksamma på om bulten är fina eller grova tråden eftersom det är en integrerad del av en ordentlig reparation. Denna information avgör vilken storlek kran och heli-coil kommer att användas. (En fin M10 med 2,5 skruv kommer att kräva en M10 med 2,5 kran och heli-coil.)
2

Bestäm vilken storlek intag bult används för denna applikation. Installera motsvarande bit storlek borr i borrmaskinen. (A 5/16-tums bult kommer att kräva en 5/16-tums borr). Sätt på skyddsglasögon. Borra upp den skadade intag bolt hål med borrmaskin och lite skapar en slät insida. Använd tryckluft för att blåsa skräp ur hålet.
3

Placera rätt storlek kranen i den nyligen borrade hålet. Vrid långsamt kranen i hålet med hjälp av rätt storlek skiftnyckel från skiftnyckel set. Fortsätt att vrida tills kranen har bottnat på bultar hålet. Sakta bort kranen från bulten hålet med skiftnyckel set. Ta bort skräp från bulten hålet med tryckluft.
4

Placera rätt storlek heli-coil på heli-coil applikator som medföljer heli-coil kit. Installera heli coil in bulten hål med applikatorn och sakta ut applikatorn, lämnar heli-coil installeras i de nya ämnen som klipptes in bulten hål.
5

Installera intaget bulten tillbaka in bulten borrning med skiftnyckel set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62224.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.