Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man löser Brake Noise, Vibration & Harshness på en 2003 Impala

Chevrolet Impala är en populär fullstor familj sedan som länge har varit en stöttepelare i Chevrolet modell sortimentet. Först infördes 1958, var Impala enormt populär genom att det tidiga 80-talet. Växande konsumenternas preferenser för mindre, orsakade mer bränsleeffektiva fordon nedläggningen av Impala modell 1986. En sportig version av Impala återkom kort från 1994 till 1996, men misslyckades med att konkurrera effektivt med motsvarande import. Under 2000 Chevrolet återigen infört Impala, och den mycket förbättrad design återigen fångats på med konsumenterna. I 2003 hade skivbromsar på alla hjul, och Impala ägare kan rädda sig själva försämringen och pengar genom att lära sig att felsöka bromsarna själva. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av broms buller. Bromsgnisselförebyggande är ofta resultatet av hårda bromsbelägg eller kontaminering på dynytan. Botemedel omfatta rengöring av bromsar, installera ljuddämpande shims på ryggen på dynorna och använda kuddar med mjukare foder material. Om du hör ett skrapande ljud, är det troligt att ett eller flera av bromsbeläggen är utslitna eller dynan fodret har separerat från fästplattan. Bullret kan också tyda på att ett främmande föremål har fastnat i dynan foder. Ett högt dunkande åtföljs av vibrationer kan indikera att bromsskivan är kraftigt skev eller sprucken. För något av dessa villkor, bör bromsarna kontrolleras omedelbart och defekta delar ersättas.
2

Bestäm vilken typ av broms vibrationer. En stark, lågfrekvent pulsering eller vibration som bara uppstår när du bromsar kan vara resultatet av en skev, spräckt eller skev skiva, eller en out-of-runda trumman. Lösningen är att byta ut den defekta delen. Om vibrationerna är närvarande även när bromsarna inte tillämpas, och försämrar avsevärt när du bromsar, kan det tyda på en sliten hjullager eller ett dåligt dåligt hjul. Reparationer inkluderar återanpassa hjulen, samt inspektion och service hjullagren.
3

Utvärdera bromsen hårdhet. Griper bromsar är ofta orsakade av smuts eller föroreningar på plattan ytor, och detta kan elimineras med en bra rengöring. Om bara ett hjul är högintressant, kan det tyda på ett problem med bromsen fördelningsventilen, i vilket fall ventilen måste underhållas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59177.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.