Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Skivbromsar

Skivbromsar arbete med stora metall skivor som roterar med hjulen och pressas av bromsbelägg för att sluta. Över tid kan skivorna bli slitna och skadade, speciellt om du lämnar slitna bromsbelägg installerade. Bromsar med dåliga kuddar kan skära spår i skivorna. Om du ser detta samtidigt ändra dina bromsar, skivorna måste repareras genom att ha en professionell Refinish dem, om de inte ersätts direkt. Saker du behöver
Jack står
lug skiftnyckel eller däck järn
Wrench
Wire
slagskruvdragare
Sandpapper eller smärgelduk
Mikrometer
Visa mer Instruktioner
1

Höj ena änden av fordonet - fram eller bak - på pallbockar och ta bort hjulen. Det bidrar till att lossa muttrarna innan fordonet.
2

bort bromsoket från skivan genom att koppla sina bultar. Om tjockleken är i gott skick, hänga den någonstans ur vägen med en stark tråd - aldrig låta den hänga av bromsen slang. Om tjockleken är skadad, koppla bort den från slangen genom att lossa banjobult och byt bromsok.
3

Lossa muttrarna och /eller fästskruvar för att ta ut skivan ur fordonet . Om skruvarna sitter fast, lossa dem med en slagskruvdragare. Om skivan har fastnat på rotorn, tråd två bultar i de öppna hålen som finns på skivan och dra åt dem för att tvinga skivan ut.
4

bort någon glasyr från skivans yta genom att köra en smärgelduk eller sandpapper över det i en virvlande rörelse.
5

Ta ut skivan till en bil verkstad att Refinish eller maskin skivan. Skivan kan inte lackeras till där det är tunnare än dess specificerade minsta tjocklek. Denna tjocklek är stämplat eller gjuts in i skivan och kan mätas med en mikrometer.
6

Montera skivan tillbaka till dess rotor och tillämpa sina muttrarna eller skruvar. Återanslut bromsok till skivan med sina bultar, byt hjulet och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57155.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.