Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsbackar på en 2000 Ford F-150

Byta bromsbackar på alla fordon är inte en lätt uppgift, och 2000 modellen Ford F-150 är inget undantag. Det finns flera fjädrar och spakar anslutna till par bromsbackar på varje trumma montering och multipla specialverktyg behövs. Studera hela församlingen på varje bromstrumman och se till att du vet hur varje vår och spaken är ansluten innan du börjar. Du kan också kontakta en mekaniker. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Penetrerande olja
Hammer
Bromsrengöringsmedel
dräneringskärlet
Spring Tool Review Hooked verktyg
nedhållarfjädern Tool Review Skruvmejsel
Högtemperatursfett
Brush
Visa fler instruktioner
Öppna sammanställningen
1

Lossa de bakre däcken "muttrarna med en rörtång, men ta inte bort muttrarna.
2

Lyft upp F-150 bakre ände, med hjälp av en domkraft, står stöder den bakre änden på jack, och ta bort klacken nötter och bakhjulen.
3

Ta av bromstrumman. Du kan normalt bara dra bort det, men om det sitter fast, tillämpa penetrerande olja på flänsen och dubbar, lossa trumman genom att knacka runt bultarna med en hammare och knacka runt trummans bakkant för att lossa den.

4

Rengör bromsen med broms renare och fånga återstoden med en tråget. Addera Demontering av bromsbackar
5

bort den sekundära och primära . självjusterande fjädrar med en fjäder verktyg från en Biltema
6

Lossa bromsen skon justera spaken från sin kabel och ta bort spaken och ta sedan bort fjädern justerspaken, justeranordning, justera spaken kabel och förankringspinnen guide från förankringspinnen, kabelstyrningen och parkeringsbromsen länken och våren.
7

Lossa främre nedhållarfjäder med sina brickor, fjädrar och stift med en nedhållarfjädern verktyg . Separera fjäderspännskruv från bromsbackarna och ta bort den bakre nedhållarfjäder. Ta skorna.
8

Lossa spaken bakifrån skon genom att bända bort E-clip hållare med en liten skruvmejsel.
9

Smörj kontaktpunkterna på fästplattan med högtemperaturfett, med hjälp av en pensel.
Installation
10

Placera brickan på spaken stift och anslut ersättande bakre skon genom sätter in det på tappen, installera E-clip hållare och installera nedhållande stift och nedhållarfjäder montering.
11

Montera styrplåten på fästbulten, följt av bromsskon justera spaken kabel. Installera sedan kabelgenomföringen på bakre skon.
12

Hook den korta änden av den sekundära returfjädern i kabeln guidens hålet och bakre sko, sedan använda en hakad för att kroka vårens långa änden över förankringspinnen.
13

Thread inställningsarmen kabeln över kabeln guide och sedan in länken parkeringsbromsen i position mellan fästplattan och den främre skivan, se länken sitter ordentligt med parkeringsbromsspak och bakre skon.
14

Placera den främre skon på plats och se till att den ingriper med spaken länk, installera sedan dess nedhållande stift och fjäderpaketet. Haka den korta änden av den primära hållarfjädern i skons översta hålet och haka fast den andra änden över förankringspinnen.
15

tillbaka spaken bromsvajer genom att installera den fjädern med den krökta änden vänd framåt, ansluter hävarmen, hooking vårens änden över spaken och ansluter den nedre änden av inställningsarmen kabeln över spaken.
16

Anslut den undre returfjädern genom att koppla dess korta ände i den främre skon och den långa änden i bakre skon.
17

Anlita justeranordning bakre änden med skåran i den bakre skon, dra den främre skon något framåt och engagera justeranordning främre änden med skåran i främre sko. Addera Efter installation
18

Installera bromstrumman efter byte av bromsbackarna på båda sidor.
19

Pump bromsen pedalen flera gånger till sittplats bromsarna.
20

Vrid stjärnan hjul på varje bromsaggregat genom att föra in en skruvmejsel i hålet i fästplattan. Vrid ratten tills skorna drar mot trummorna, vrid den åt andra hållet tills de bara sluta dra.
21

Sätt hjulen på naven och dra åt muttrarna. Sänk F-150 till marken och dra åt muttrarna ordentligt med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57773.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.