Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bakre bromsslang i en Jeep Cherokee

De bakre bromsrör på en Jeep Cherokee inkluderar en gummi högtrycksslang och två rader stål. Ersätta en eller alla linjer kräver några minuter och kräver blöda bromsarna efter reparationen är klar. Stålet linjer finns i många längder från din lokala Biltema, du kommer att behöva böja dem till önskad form. Den gummislang finns också på alla Biltema eller Jeep återförsäljare och är en direkt-fit del som du bara skruva på plats. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Droppkar
SAE och metriska skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din jeep med en domkraft och stödja Jeep under ramen med en uppsättning pallbockar. Var noga med att Blockera hjulen för att hålla jeep från att rulla eller flytta.
2

Hitta bromsledningarna som löper längs den övre delen av bakaxeln bostäder. De kör från hjulcylindrarna till en splitter block på förarens sida av huset som ansluter till gummit högtrycksslang.
3

Placera en långpanna under bakaxeln innan du tar bort linjen. Avlägsna den skadade linjen genom att skruva av passande att trådarna in i splitter blocket med en skiftnyckel.
4

Följ linjen till hjulcylinder och skruva loss kopplingen som fäster linjen till baksidan av hjulcylinder med en skiftnyckel. Ta bort raden från under Jeep.
5

Installera den nya linjen under jeep genom att sätta beslagen i splitter blocket och hjulcylinder. Du måste försiktigt böja linjen att köra längs toppen av axeln så det inte få hängas upp eller skadats.
6

Dra åt båda beslag med en skiftnyckel, försiktigt så att inte beröva beslagen när du drar åt dem. Lufta bromssystemet helt innan du kör Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57528.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.